Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Επισημάνσεις για τα προβλήματα Υγιεινής και Ασφάλειας στον Έβρο


Επιτροπή θεμάτων Επιμόρφωσης – Μελετών Υγιεινής και Ασφάλειας

Προς : Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ. 


Τα μέλη της ανωτέρω επιτροπής συνεδρίασαν σήμερα 24-8-2012 και ώρα 09:30 στα Γραφεία της Ομοσπονδίας στα πλαίσια αξιολόγησης και συνεκτίμησης των δεδομένων και των θεμάτων που άπτονται της αρμοδιότητας της. Με γνώμονα την υγιεινή και την ασφάλεια των μελών μας, σε συνδυασμό με την επιμόρφωση και την μελέτη στο αντικείμενο αυτό, μας δημιουργεί και μας προτρέπει στην απόλυτη συνδικαλιστική μας ευθύνη και ευαισθησία σε πρότυπα αμιγώς επιστημονικά. 

Αυτό θεωρούμε πως θα επιτευχθεί σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του κράτους, ιεραρχώντας τα προβλήματα του Κλάδου μας, που ειδικότερα αυτή τη στιγμή είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε. Η διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος το οποίο μας έχει ανατεθεί πλήρως από την Ελληνική Πολιτεία, το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας στη Θράκη αλλά και σε ολόκληρη την επικράτεια.



--Προβλήματα ασφαλείας όπως: 
 1.Δεν έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες πως θα ενεργήσουν στην περίπτωση εμπλοκής με τον Τουρκικό Στρατό. 
2. Σε περίπτωση ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ διακινητών (που επιβαίνουν σε λέμβο μαζί με λαθρομετανάστες) και αστυνομικών αν υπάρξει θάνατος λαθρομετανάστη αν είναι καλυμμένοι οι συνάδελφοι;
3.Αδυναμία ασφαλούς φύλαξης παράνομων λαθρομεταναστών λόγω της εγκατάστασής τους σε χώρους που δεν έχουν εξαρχής τα απαιτούμενα εχέγγυα ασφάλειας. 

--Προβλήματα υγιεινής όπως: 
1.Μη τήρηση της διάταξης για υποχρεωτική προληπτική υγειονομική εξέταση των λαθρομεταναστών μετά τη σύλληψή τους πριν την εγκατάστασή τους, με αποτέλεσμα να εκτίθεται οι συνάδελφοι και η τοπική κοινωνία σε κίνδυνο ζωής και υγείας. Οι συνάδελφοι που διατίθενται στη φρούρηση δεν υποβλήθηκαν σε προληπτικό έλεγχο για τις ανωτέρω ασθένειες, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν αντισώματα ή σε διαφορετική περίπτωση να υποβληθούν σε εμβολιασμό, κατά παρέκκλιση του αρθρ. 2 παρ. 3α του Π.Δ. 45/2008. 
2.Εκτελούν υπηρεσία φύλαξης κρατουμένων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης σε άτομα που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα και τα οποία δεν νοσηλεύονται σε θαλάμους απομόνωσης. 

Προτάσεις :
Α) Για τον Έβρο:
Αποστολή ικανοποιητικού αριθμού αλεξίσφαιρων, διοπτρών, ασυρμάτων, οχημάτων, πλωτών μέσων. 
Β) Για Κομοτηνή – Ξάνθη:
1) Απομάκρυνση των λαθρομεταναστών και άμεση λειτουργία των Σχολών μας 
2) Άμεση διενέργεια προληπτικού υγειονομικού ελέγχου σε όλους τους παράνομους μετανάστες που εγκαταστάθηκαν στα κτίρια του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής, από ιατρική μονάδα του ΚΕΛΠΝΟ έτσι ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο μαζικής έξαρσης μολυσματικών ασθενειών.  
Η επιτροπής μας ξεκίνησε και θα συνεχίσει να αναδεικνύει στους συναδέλφους μας το τεράστιο ζήτημα της υγιεινής και ασφάλειας που απασχολεί τους αστυνομικούς καθημερινά. 
Τα μέλη της Επιτροπής

Επικεφαλής: Αντιπρόεδρος  Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΦΕΣΤΕΡΙΔΗΣ Γεώργιος 
      Μέλη: ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος 
               ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα
               ΔΑΓΚΛΗΣ Δημήτριος 
               ΑΧΤΥΠΗΣ Μαρίνος