Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

«Υγειονομική βόμβα» το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων


Δημοσιευμένο στο : http://www.skanx.gr
Πέμπτη, 09 Αύγουστος 2012
-Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ν. Ξάνθης 
ΠΡΟΣ: Α/Υ ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑ Αθανάσιο
ΚΟΙΝ: Α.Δ ΞΑΝΘΗΣ, Τ.Σ.Φ ΞΑΝΘΗΣ, Π.Ο.ΑΣ.Υ
ΘΕΜΑ: Π.Δ.45/2008 Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας
κ.Αστ.Υποδιευθυντά ,

Τις τελευταίες μέρες εμείς οι αστυνομικοί που υπηρετούμε στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, υποδεχτήκαμε 140 αστυνομικούς από όλη την Β.Ελλάδα οι οποίοι ξαφνικά κλήθηκαν να εκτελέσουν υπηρεσία χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους.
Εκλήθησαν να εκτελέσουν υπηρεσία στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων που από σχολειό εν μία νυκτί έγινε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών χωρίς όπως πληροφορούμαστε (πέραν όλων των υπολοίπων) να έχει ληφθεί μέριμνα για την υγειονομική εξέταση των κρατουμένων – φιλοξενουμένων. Ακόμα όμως και να είχε ληφθεί μέριμνα, οι συνθήκες που επικρατούν αυτήν την εποχή στους θαλάμους φύλαξής τους, ελέω της έλλειψης οργάνωσης και  υποδομών , καταστούν το όλο συγκρότημα «υγειονομική βόμβα».
Με λύπη μας για τον οργανισμό μας πληροφορηθήκαμε ότι ούτε τα πιο απλά (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά ) χορηγήθηκαν στους συναδέλφους που υπηρετούν εκεί.
Επειδή τουλάχιστον για εμάς η ασφάλεια αλλά και οι υγιεινή των συναδέλφων μας είναι πρωτίστης σημασίας ζητάμε την πλήρη εφαρμογή του Π.Δ 45/2008 όπως και την άμεση υγειονομική εξέταση των κρατούμενων παράνομων μεταναστών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος     ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Ανέστης

http://www.skanx.gr