Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ. 23:00 ΕΝΤΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΟΥΜΠΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΔΙΜΟΙΡΙΩΝ Δ.Α.Ε.Θ.



 
 ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
             ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡ. ΠΡΩΤ.: 5995/1995
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 12 Τ.Κ. 54623 & ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 326 Τ.Κ. 54121 THΛ 2310-525510 FAX 2310-539900
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 86/2012                                                                      ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  24/08/2012

                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Σήμερα 23/8/2012 και ώρα 23:00 στο γήπεδο της ΤΟΥΜΠΑΣ ,όπου διεξάγονταν ο ποδοσφαιρικός αγώνας ΠΑΟΚ-ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ , πραγματοποιήθηκε  έκτακτο  Δ.Σ. της Ένωσης, για την παραβίαση του ωραρίου εργασίας της Δ.Α.Ε.Θ. . Συγκεκριμένα στο Δ.Σ. , το οποίο πραγματοποιήθηκε εντός του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου   και στο οποίο παρέστησαν  συγκεκριμένα ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΠΑΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ , ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ , ο Ά ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΔΡΟΣΟΣ ΣΤΕΡΙΟΣ , ο ΄Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ¨ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ   ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ , ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   ΒΑΡΑΝΙΚΑΣ ΘΩΜΑΣ , ο ΤΑΜΙΑΣ   ΔΟΛΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ , ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ  , ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΠ.ΓΕΝ.ΓΡΑΜ.  ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ , ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ  ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ , ο  ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ  ΚΛΕΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ,και το οποίο βρισκόταν σε νόμιμη σύνθεση ,  συζητήθηκε το θέμα που προέκυψε με διμοιρίες της Υ.Α.Τ. , οι οποίες ενώ ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία από το πρωί και ώρα 11:00 και η υπηρεσία τους συνεχιζόταν κανονικά και κατά την διάρκεια του Δ.Σ.(ώρα 23:00),δηλαδή εργάζονταν ήδη για χρονικό διάστημα πέραν του 12ώρου,η Διοίκηση, όπως έλαβε γνώση το Προεδρείο του Δ.Σ. της Ένωσης , είχε σκοπό να τις διαθέσει σε νέα υπηρεσία την επομένη ημέρα και ώρα 08:00 το πρωί (την 24-8-2012) , χωρίς δηλαδή να περάσει το 16ωρο που προβλέπεται από το νόμο ( άρθρο 3 Π.Δ. 394/2001) για το ωράριο εργασίας του αστυνομικού προσωπικού , προκειμένου να διατεθεί εκ νέου σε υπηρεσία . Και  ενώ οι συνάδελφοι ήταν ήδη σε 12ωρη υπηρεσία και ενώ υπήρχαν εκτεταμένα επεισόδια στο γήπεδο και για τον λόγο αυτόν θα καθυστερούσαν προφανώς να αποδεσμευτούν , ενημερώθηκαν προφορικά ότι θα αναλάβουν την 08:00 το πρωί της επόμενης ημέρας. Εξάλλου ,  ο ποδοσφαιρικός αγώνας ήταν γνωστός στην ΕΛ.ΑΣ. εδώ και μέρες και σύμφωνα με το άρθρο 1 του Π.Δ. 394/2001 εφόσον πρόκειται  για  προγραμματισμένες συγκεντρώσεις - συναθροίσεις η υπηρεσία - μέτρα τάξης θα έπρεπε να ανακοινωθούν δύο (2) ημέρες πριν , από υπηρεσίες επιπέδου Διεύθυνσης και άνω , και επίσης η υπηρεσία της επομένης ,δηλαδή της αύριον , θα έπρεπε να ανακοινωθεί ως την 14:00 την προηγούμενη ημέρα. Επομένως , οι διμοιρίες  θα έπρεπε να ενημερωθούν για την υπηρεσία που θα εκτελέσουν  την επόμενη ημέρα ως την 14:00 , δηλαδή πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα, σύμφωνα με την ανωτέρω νομοθεσία.
Το Δ.Σ. ενημέρωσε την Φυσική Ηγεσία που βρισκόταν στο γήπεδο και συγκεκριμένα τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχο κ. ΑΡΝΑΟΥΤΗ Θωμά και τον Διευθυντή της Δ.Α.Ε.Θ. κ. ΤΖΙΜΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο καθώς και τηλεφωνικά στην Γ.Α.Δ.Θ. τον Υποστράτηγο κ. ΚΟΥΚΙΟ Τρύφων  ότι , σε περίπτωση που εργαστεί συνάδελφος , χωρίς να παρέλθει το νόμιμο 16ωρο , θα υποβάλλει αύριο μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Αργά το βράδυ ενημερωθήκαμε , ότι κανένας συνάδελφος δεν εργάστηκε χωρίς να έχει παρέλθει το νόμιμο 16ωρο.Η παρέμβαση του Δ.Σ. ήταν καθοριστική για την προστασία των εργασιακών  συμφερόντων των συναδέλφων.

                                    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                             
ΠΑΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ