Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΙΔΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ !!!!

Καταγγελίες από την Ένωση Αστυνομικών Σάμου για τις μεταθέσεις του 2012

Αστυφύλακας που υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία ενδέχεται να χρειαστεί ίσως και 100 ακόμη χρόνια προκειμένου με αυτό το ρυθμό κινητικότητας στις μεταθέσεις, να έχει την ελπίδα να λάβει έστω και μία μετάθεση κατά τη διάρκεια του υπηρεσιακού του βίου…


-ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

Έκτακτες μεταθέσεις Αστυφυλάκων, Υπαρχιφυλάκων & Αρχιφυλάκων έτους 2012

Σάμος, 23 Ιουλίου 2012

ΠΡΟΣ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ1. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΛΗ ΜΑΣ
ΣΧΕΤ:
α) H από 15.01.2012 καταγγελία του εκπροσώπου της ΠΟΑΣΥ στο Συμβούλιο Μεταθέσεων ΑΕΑ Α/Α’ κ. ΝΤΟΜΟΥΖΗ Αποστόλη
β) Το 301/5/33 από 01.02.2012 έγγραφο της ΠΟΑΣΥ με τίτλο «Τακτικές Μεταθέσεις 2012 – SOS»
γ) Το  301/1/7 από 24.03.2012 έγγραφό μας με τίτλο «Παροχή Στοιχείων»

Σας γνωρίζουμε ότι το σύνολο των συναδέλφων μας Αστυφυλάκων, Υπαρχιφυλάκων και Αρχιφυλάκων οι οποίοι κατέχουν οργανική θέση Αστυφύλακα τους οποίους εκπροσωπούμε νιώθουνε αδικημένοι! Ο λόγος είναι ο ελάχιστος αριθμός των θέσεων ο οποίος προκηρύχθηκε κατά την διάρκεια της περιόδου των τακτικών μεταθέσεων έτους 2012 για την επετηρίδα των Αστυφυλάκων.
Αρκετές φορές, έχουμε γίνει μάρτυρες  δηλώσεων και ακουσμάτων, από τα πλέον επίσημα χείλη της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Σώματος, περί ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και εκφράσεων όπως το ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΙΔΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ (βλ. σχετικά το από 15/04/2008 Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά το σχέδιο Νόμου για την ομογενοποίηση στην ΕΛ.ΑΣ), όταν πραγματοποιείται αναφορά στις σχέσεις μεταξύ αστυφυλάκων και ειδικών φρουρών. Οι λόγοι για τους οποίους οι εκάστοτε υπηρεσιακοί φορείς επικαλούνται τα ως άνω, θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν είναι καθαρά και μόνο για λόγους εντυπωσιασμού. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όταν αυτοί οι φορείς χρησιμοποιούν τέτοιες φράσεις πραγματικά εννοούν τα λεγόμενα τους.

Ερχόμενοι στο σήμερα, και με αφορμή τις Συμπληρωματικές Μεταθέσεις των Συναδέλφων- Ειδικών Φρουρών, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής :
Σίγουρα είναι άξια συγχαρητηρίων η προσπάθεια  των συναδέλφων-συνδικαλιστών του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.  για το αποτέλεσμα που επέτυχαν,  εκπροσωπώντας επάξια και  κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα μέλη τους, αφού προσπάθησαν και κατάφεραν με συντονισμένες ενέργειες, σε δύσκολους υπηρεσιακά και οικονομικά καιρούς,  να διπλασιάσουν ουσιαστικά τον αριθμό των συμπληρωματικών μεταθέσεων για την επαρχία, από 80 σε  155 θέσεις, ικανοποιώντας τις ελπίδες και τις προσδοκίες ακόμη περισσότερων συναδέλφων  - Ειδικών Φρουρών, ώστε αυτοί  να υπηρετήσουν στον τόπο συμφερόντων τους, όπως και οι ίδιοι άλλωστε αναφέρουν.
Εν τούτοις, με πικρία και απογοήτευση διαπιστώνουμε, για πολλοστή φορά, ότι η έκφραση –ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ  ΙΔΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ – την οποία χρησιμοποίησε ο ίδιος ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Προκόπης Παυλόπουλος το 2008 (τότε Εσωτερικών), δυστυχώς δεν τηρήθηκε για ακόμη μία φορά. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι όλες αυτές οι δηλώσεις είναι προσχηματικές. Αν όμως δεν υλοποιούνται, τότε είναι άδικο να παραμένει γράμμα κενό εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας 35.000 (κατ’ εκτίμηση)[1] συναδέλφων μας της επετηρίδας των Αστυφυλάκων, όταν γι’ αυτούς προκηρύσσονται μόνο 224 θέσεις για τον τόπο συμφερόντων τους, την  στιγμή ακριβώς  που για 10.000 (κατ’ εκτίμηση) συναδέλφους Ειδικούς Φρουρούς, όπως και ανωτέρω αναφέρθηκε,  ανοίγουν συνολικά 155 θέσεις για το έτος 2012 στα πλαίσια των έκτακτων μεταθέσεων έτους 2011. Αναλογιζόμενοι το ποσοστό, σίγουρα καταλαβαίνουμε και νιώθουμε την αδικία, όχι για τον αριθμό των θέσεων των συναδέλφων –Ειδικών Φρουρών, που καλώς διεκδίκησαν και επέτυχαν, όσο για την  κατάφορη αγνόηση των ελπίδων και προσδοκιών,  που συντελέσθηκε έναντι των συναδέλφων μας Αστυφυλάκων, οι οποίοι διαπιστώνουν με πικρία πως η επιστροφή επιτέλους στον τόπο συμφερόντων τους  εξανεμίζεται τόσο βάναυσα.

Τα ποσοστά είναι αποκαρδιωτικά, αν αναλογιστεί κανείς ότι, ο κάθε συνάδελφος της επετηρίδας των Αστυφυλάκων, έχει πιθανότητα μικρότερη από 1% προκειμένου να  υπηρετήσει ποτέ στον τόπο συμφερόντων του (υπολογίζοντας το λόγο των θέσεων που προκηρύχθηκαν προς το σύνολο των εν δυνάμει ενδιαφερομένων). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο κάθε Αστυφύλακας που υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία ενδέχεται να χρειαστεί ίσως και 100 ακόμη χρόνια προκειμένου με αυτό το ρυθμό κινητικότητας στις μεταθέσεις, να έχει την ελπίδα να λάβει έστω και μία μετάθεση κατά τη διάρκεια του υπηρεσιακού του βίου…

Έτσι ας προσπαθήσουμε όλοι  από την θέση που αναλογεί στον καθένα, έστω και την υστάτη  αυτή στιγμή, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος των συναδέλφων, που σίγουρα δεν μπορεί να είναι το απαράδεκτο ηθικά και εντελώς άδικο 1% επί του συνόλου των συναδέλφων της επετηρίδας των Αστυφυλάκων! Ας υπάρξει καλύτερη οργάνωση και περισσότερη πίεση εκεί που πρέπει και όταν πρέπει,  σε ζητήματα που καθορίζουν την ζωή και το μέλλον των συναδέλφων και συνάμα το βιοτικό τους επίπεδο!

Ας ευχηθούμε,  ότι θα αποτελέσει βάση και ΕΥΛΟΓΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ των ενεργειών της Ομοσπονδίας μας από εδώ και στο εξής η έκφραση

«ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ-ΙΔΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ»

όταν απευθυνόμαστε στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες λήψης αποφάσεων  και συνάμα σε όλους εμάς τους συναδέλφους και δη τους  Συνδικαλιστές, που έχουμε και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την εφαρμογή του ανωτέρου, ώστε στις προσεχείς έκτακτες μεταθέσεις της επετηρίδας των Αστυφυλάκων να υπάρξει ίση αντιμετώπιση και αύξηση του αριθμού των θέσεων για τους ιδιαίτερους τόπους συμφερόντων τους. Είναι ακόμα νωπή η δήλωση του κ. Αρχηγού στις 28/03/2012 στα πλαίσια του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ που έλαβε χώρα στην Αθήνα ότι:

«μπορεί να υπήρξε κάποια μικρή ανισορροπία με τις τελευταίες έκτακτες μεταθέσεις των ειδικών φρουρών. Θα φροντίσουμε η ανισσόροπα αυτή με τις έκτακτες των αστυνομικών να εξισορροπηθεί».

την οποία με ειλικρινή αγωνία περιμένουμε να γίνει πράξη…

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Θωμάς Χ. ΛΙΟΚΑΥΤΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σάββας Α. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ