Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ




Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης σχετικά με τις ανακλήσεις των αναπαύσεων(ρεπό) και την παραβίαση του ωραρίου εργασίας στην Δ.Α.Ε.Θ., απέστειλε προς την Φυσική Ηγεσία εξώδικο , ζήτησε εγγράφως όλα τα στοιχεία και έγγραφα  από όπου προκύπτουν οι παραπάνω παραβιάσεις - παραβάσεις και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος για την συνέχεια.................. 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ


ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ



Του συνδικαλιστικού σωματείου με την επωνυμία «Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης», με έδρα την Θεσσαλονίκη, οδός Πλ. Αριστοτέλους αρ. 12, το οποίο εκπροσωπείται νομίμως από τον Πρόεδρό του Παδιώτη Δημήτριο.

ΠΡΟΣ

1. Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Β. Ελλάδος, Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο Παπαδόπουλο, εδρεύοντα Μοναστηρίου αρ. 326.
2. Γενικό Αστυνομικό Δ/ντη Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο κ. Τρύφωνα Κούκιο, εδρεύοντα Μοναστηρίου αρ. 326.
3. Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Κων/νο Τζιμόπουλο, εδρεύοντα Κατσιμίδη αρ. 8.  
---------------------------
Θεσσαλονίκη 12-6-2012

          Βρισκόμαστε στην ειλικρινά δυσάρεστη θέση ως νεοεκλεγείσα Διοίκηση του Σωματείου μας να αποστέλλουμε προς τη φυσική μας Ηγεσία εξώδικο, ωστόσο δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να συνεχίζονται παράνομες ενέργειες σε βάρος των συναδέλφων μας.
            Όπως γνωρίζετε το άρθρ. 2 του π.δ. 394/2001 ορίζει ότι η ημερήσια ανάπαυση του Αστυνομικού Προσωπικού, που χορηγείται για την ψυχοσωματική ανάπαυσή τους, κατ΄ αρχήν δεν ανακαλείται. Τούτο δύναται να γίνει μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, οι οποίες περιγράφονται στο αρθρ. 12 του π.δ. 27/1986 και σύμφωνα με την προβλεπόμενη σε αυτό τυπική διαδικασία. Ειδικότερα, σε περιπτώσεις όλων εξαιρετικών και έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών η ημερήσια ανάπαυση των Αστυνομικών δύναται να ανακληθεί μόνον κατόπιν σχετικής απόφασης του αρμοδίου Υπουργού.

            Ωστόσο σε αντίθεση προς τα ανωτέρω αυστηρώς προβλεπόμενα, στην Γ.Α.Δ.Θ. και στις συναρμόδιες Διευθύνσεις έχετε παγιώσει μια πρακτική, κατά την οποία -χωρίς να συντρέχουν  οι ουσιαστικές, αυστηρές, προϋποθέσεις του Νόμου («σε περιπτώσεις όλως εξαιρετικών και έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών»)- προβαίνετε τακτικά σε ανακλήσεις ημερησίων αναπαύσεων των Συναδέλφων μας που υπηρετούν στις Διμοιρίες Αποκατάστασης Τάξης (ΔΙ.Α.Τ.) και στις Διμοιρίες Υποδιευθύνσεως Μέτρων Τάξης (ΔΙ.ΜΕ.Τ). Και τούτο συμβαίνει παρά το γεγονός, ότι έχει ήδη  ανακοινωθεί η Υπηρεσία της επόμενης ημέρας και οποιαδήποτε μεταβολή της δεν επιτρέπεται (παρ. 7 άρθρου 1 Π.Δ. 394/2001).

            Το τελευταίο Σαββατοκύριακο της 9ης και 10ης Ιουνίου 2012 -όπως μας κατήγγειλαν συνάδελφοί μας- έλαβαν χώρα πέντε ανακλήσεις ημερησίων αναπαύσεων διμοιριών ΥΜΕΤ και δύο ανακλήσεις ημερησίων αναπαύσεων διμοιριών ΥΑΤ.  
           
Σας έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν ότι δεν προτιθέμεθα να αποδεχτούμε παράνομες ενέργειες, οι οποίες κατατείνουν στην επιβάρυνση της υγείας και της οικογενείας των συναδέλφων μας. Προφανώς καμία άγνοια του νόμου εκ μέρους Σας δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι συντρέχει εν προκειμένω.       

            Επειδή ως Αστυνομικοί οφείλουμε κατά το Νόμο να εκτελούμε κάθε διαταγή της Υπηρεσίας, όπως και μέχρι σήμερα πράξαμε.
            Επειδή Σας έχουμε κατ’ επανάληψη επισημάνει το παράνομο των σχετικών αποφάσεών Σας, παρότι οφείλατε οι ίδιοι να το γνωρίζατε και να μην προβαίνετε στις σχετικές ενέργειές Σας.
            Επειδή οι αρμοδιότητες εκάστου είναι απολύτως ορισμένες στο Νόμο και συνεπώς για οποιαδήποτε παρανομία, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία εκ μέρους Σας με την μετάθεση σε έτερον της ατομικής ευθύνης καθενός.
Επειδή προ πολλού έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο καλόπιστης ανοχής από τους συναδέλφους μας. 

ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
ότι

            Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεώς μας, έχουμε κινήσει τη διαδικασία συλλογής στοιχείων για την υποβολή μηνύσεως προσωπικά έναντι παντός αρμοδίου υπευθύνου για όλες τις παράνομες ενέργειες σε σχέση με τα ανωτέρω.

Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νομίμως την παρούσα προς …. Προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσής του.


Ο πρόεδρος του Δ.Σ.                                     Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος

ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτρης                                       ΧΑΡΙΣΤΟΣ Θάνος