Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Επιστολή Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων


-
Αθήνα 4 Ιουλίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 605/4/37

Προς: Τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων

Αξιότιμοι κύριοι,

Την προσεχή Παρασκευή (06/07/2012) η Κυβέρνηση παρουσιάζει ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας τις προγραμματικές της δηλώσεις.

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή και την ανάπτυξη των θέσεων των Κομμάτων σας, θα θέλαμε να λάβετε υπόψη σας την οικτρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελληνική Αστυνομία και ό,τι πιο πολύτιμο διαθέτει αυτή σήμερα, το ανθρώπινο δυναμικό της.

Ήδη σε προγενέστερες αλλά και σε πρόσφατες συναντήσεις μας, σας εκθέσαμε τα προβλήματά μας και σας παρουσιάσαμε αξιόπιστες προτάσεις για την ενδυνάμωση του αστυνομικού θεσμού και τη θωράκιση των συναδέλφων μας από τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση, δίνοντας αιματηρές μάχες με αδίστακτους και ένοπλους κακοποιούς. Άλλωστε, συμμεριζόμενοι και τις αγωνίες μας, μας διαβεβαιώσατε ότι μέσα στις πρώτες προτεραιότητές σας, θα είναι και η συμβολή σας στην αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας των συμπολιτών μας και την άρση των αδικιών που υπέστη το αστυνομικό προσωπικό με τις γνωστές περικοπές μισθών και επιδομάτων.

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα, διακινούνται εντόνως και πάλι τα σενάρια περί προώθησης από τη νέα Κυβέρνηση νέων περικοπών στα ειδικά μισθολόγια που βάλλουν ευθέως εναντίον της ελπίδας για ανάνηψη από τη τραγική κατάσταση που βρισκόμαστε. Ως εκ τούτου όλοι οι Αστυνομικοί τελούν σε αναμονή διάψευσης τέτοιων νοσηρών σεναρίων, ευελπιστώντας προς τούτο στη στήριξη και των κομμάτων σας κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή.

Εκ μέρους του συνδικαλιστικού μας κινήματος, όπως σθεναρά τονίστηκε λίαν προσφάτως στο 22ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. από όλους τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας, επειδή δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο εφησυχασμού, παρακαλούμε να συνδράμετε για την αποκατάσταση των αδικιών που υφίσταται ο ένστολος και να τεθεί συνολικά σε μια νέα βάση η σχέση του με την ελληνική πολιτεία.

http://www.poasy.gr