Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΚΟΚΑΪΝΗΣ-ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 4 ΑΤΟΜΑ & ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 168 ΚΙΛΑ ΚΟΚΑΪΝΗΣ


Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας κοκαΐνης

Συνελήφθησαν οι τρεις (3) εγκέφαλοι της εγκληματικής οργάνωσης και ένα (1) περιφερειακό μέλος

Κατασχέθηκαν συνολικά περίπου 168 κιλά κοκαΐνης, τα οποία προόριζαν για διακίνηση και εμπορία στο εσωτερικό της χώρας

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος υπήρξε στενή συνεργασία των ελληνικών Αρχών και του Γραφείου D.E.A. της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης και εμπορίας μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης. Για την εξάρθρωση του κυκλώματος υπήρξε στενή συνεργασία των ελληνικών Αρχών και του Γραφείου D.E.A. της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν συνολικά τέσσερις (4) αλλοδαποί - μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων οι τρεις (3) εγκέφαλοι-οργανωτές της διακίνησης, ηλικίας 43, 50 και 58 ετών και ένα (1) περιφερειακό μέλος ηλικίας 40 ετών. Οι δυο είναι υπήκοοι Ισπανίας και  Πορτογαλίας, αντίστοιχα και οι άλλοι δυο  υπήκοοι Βουλγαρίας.



Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα με τις κατηγορίες της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική  οργάνωση και της εισαγωγής, διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια.
Από τις μέχρι τώρα αστυνομικές έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
·         Εκατόν εξήντα επτά (167) κιλά και εννιακόσια  εβδομήντα επτά (977) γραμμάρια κοκαΐνης,
·         Ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών ουσιών
·         4.000 Ευρώ ως προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών.
Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε έπειτα από σχετικές πληροφορίες ότι τα μέλη του κυκλώματος, μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, εισήγαγαν παράνομα, μέσα σε εμπορευματοκιβώτια (κοντέινερς), μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από χώρες της Λατινικής Αμερικής, με σκοπό τη διακίνηση και την εμπορία τους στο εσωτερικό της χώρας μας.
Για την εξάρθρωση του κυκλώματος αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν στοιχεία και πληροφορίες, οι οποίες συνδυάστηκαν με αστυνομικές έρευνες, κατοπτεύσεις χώρων και επιτηρήσεις προσώπων. Όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες για να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους λάμβαναν ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα «προστασίας», ενώ άλλαζαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους χώρους στους οποίους διέμεναν.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης μεσημβρινές ώρες σήμερα (11-07-2012) στην περιοχή των Μαλγάρων, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ο 50χρονος και ο 58χρονος, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 35 δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 36 κιλών και 393 γραμμαρίων.
Παράλληλα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, στο οποίο διέμεναν ο 43χρονος και ο 40χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 127 δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 131 κιλών και 584 γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Οι έρευνες συνεχίζονται και στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.


Α.Σ.Π.Α