Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Τοποθετήσεις Νεοπροαχθέντων Αρχιφυλάκων

Αγαπητοί συνάδερφοι/σες χαίρεται.


Θα ήθελα να εκφράσω την αγωνία και το παράπονο των νεοπροαχθέντων αρχιφυλάκων του έτους 2011-2012 για την προσεχή τοποθέτησή τους.
Πληροφορίες από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες ίσως τεχνηέντως έχουν διαρρεύσει αναφέρουν ότι από τους 584 που πέτυχαν στις εξετάσεις θα τοποθετηθούν τουλάχιστον οι 500 στην Αθήνα.
Αυτό έχει βάλει σε σκέψεις τοσύνολο των περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων όπου και εκεί υπάρχει εντονότατο πρόβλημα με κενές οργανικές θέσεις.
Θα θέλαμε να αναφέρουμε προς τον νέο-ορκισθέντα Υπουργό Δημόσιας Τάξης ότι
αυτό βάζει σε πολλές περιπέτειες συναδέρφους όπου υπηρετούν στην επαρχία και διαμένουν με τις οικογένειές τους.
Υπάρχει έντονη οικονομική δυσχέρεια προκειμένου να αντεπεξέλθουν σε οποιαδήποτε μετακίνηση εκτός τουτόπου συμφερόντων τους (στεγαστικά δάνεια, σχολικά έξοδα παιδιών κ.λ.π.).
Η αδηφάγος Γ.Α.Δ.Α. ως πότε θα συγκεντρώνει το σύνολο τωνΑστυνομικών δυνάμεων της χώρας (υπενθυμίζουμε ότι από τους νεοεξερχόμενους δόκιμους αστυφύλακες της περασμένης σειράς, το σύνολο αυτών τοποθετήθηκε στην Αθήνα και ένα μηδαμινό ποσοστό στην επαρχία).
Η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, απ’ ότι ήμαστε σε θέσηνα γνωρίζουμε, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι την τρέχουσα χρονιά θα γίνουν μόνο οι απαραίτητες μετακινήσεις-μεταθέσεις των στελεχών της, λόγο της κακής οικονομικής κατάστασης και των περικοπών που έχουν δεχτεί τα στελέχη της. Πιστεύουμε να επικρατήσει η ίδια λογική και από την πλευρά του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε να μην υπάρξουν περιττές βάναυσες επιφορτίσεις σε συναδέρφους και στις οικογένειές τους.

Σίσκος Γεώργιος
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος Α.Σ.Π.Α.