Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

"Γάζωσαν" με καλάσνικοφ αστυνομικό τμήμα, προσπαθώντας να ληστέψουν τράπεζα

Καταιγισμός πυρών σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στο κτίριο όπου στεγάζεται το αστυνομικό τμήμα Ροδολίβους Σερρών. Ληστές άνοιξαν πυρ, ενώ προσπαθούσαν να ληστέψουν υποκατάστημα τράπεζας που βρίσκεται σε απόσταση 400 μέτρων από το τμήμα…
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τρία άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους επιχείρησαν να ληστέψουν στις 08.00 το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στο Ροδολίβους Σερρών. Με βαριοπούλες έσπασαν την τζαμαρία, ενώ συνεργός τους που φορούσε κουκούλα και αλεξίσφαιρο γιλέκο άνοιξε πυρ εναντίον περιπολικών και του κτιρίου της αστυνομίας που βρίσκεται σε απόσταση 400 μέτρων από την τράπεζα.
Ο αστυνομικός που την ώρα εκείνη βρισκόταν στο τμήμα απάντησε στα πυρά, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει "μάχη". Οι δράστες στη συνέχεια εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους και επιβιβάστηκαν σε ένα μαύρο τζιπ με το οποίο και τράπηκαν σε φυγή.
Από τις πρώτες πληροφορίες προκύπτει πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Ήδη διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών ενώ αναμένεται να υπάρχει σε λίγη ώρα πιο αναλυτική ενημέρωση για το περιστατικό.
 
-Η Α.Σ.Π.Α υπενθυμίζει σε όλους τους συναδέλφους την υποχρέωση τους να λαμβάνουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας καινα έχουν αυξημένη επιχειρησιακή  ετοιμότητα, πάνω μας θα "σπάσουν" όλες οι "παρενέργειες" της οικονομικής κρίσης και είμαστε αναγκαζμένοι να επιβιώσουμε για μας , τις οικογενειές μας και τον συνάδελφό μας.
Η νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει, οφείλει να επιδείξει την μέγιστη προσοχή της στην αστυνομία και τους εργαζόμενους σε αυτή.Η εγκαθύδριση του αισθήματος οτι η Χώρα μας είναι μια ασφαλής Χώρα, θα μας οδηγήσει μια ώρα νωρίτερα στην έξοδο από την κρίση.
 
Α.Σ.Π.Α