Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΙΜΟ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗ

Οι επαφές της  Ένωσης Θεσσαλονίκης συνεχίζονται………….

Χθές το απόγευμα 31 -5- 2012 έγινε συνάντηση του Προεδρείου της ένωσης ,  με τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Κ.Μ και  Δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών  Κο Σίμο ΔΑΝΙΗΛΙΔΗ.

Από πλευράς της ένωσης παρόντες ήταν ο Πρόεδρος Δημήτρης ΠΑΔΙΩΤΗΣ, ο Γ.Γραμματέας Θεόφιλος ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ και ο Ταμίας Χρήσος ΔΟΛΜΑΣ.


Στην συνάντηση τα γενικά θέματα που αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν ήταν:
1.Η έλλειψη προσωπικού που έχει ξεπεράσει τις 1.200 κενές οργανικές θέσεις στη Γενική Αστυνομικής Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, Θέμα που από το Σωματείο έχει αναχθεί σε πρώτη προτεραιότα και γι’ αυτό τίθεται σε όλους τους θεσμικούς φορείς όπως και στον Δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών  Κο Σίμο ΔΑΝΙΗΛΙΔΗ, από τον ζητήθηκε  έμπρακτη συμπαράσταση και η οποία φυσικά υποσχέθηκε.
 2.Η ελλείψεις σε  υλικοτεχνική υποδομή των Αστυνομικών Υπηρεσιών, είναι ένα σοβαρό πρόβλημα και κάθε βοήθεια υπό οποιαδήποτε μορφή είναι καλοδεχούμενη.
3.Η μη εφαρμογή των όρων Υγιεινής και Ασφάλειας που ορίζει το Π.Δ. 45/2008.
4.Επίσης η  παραβίαση του ωραρίου εργασίας και γενικότερα τα ζητήματα αστυνόμευσης και καταπολέμησης της εγκληματικότητας.

Τέλος, αναλύθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα των Υπηρεσιών που
εδρεύουν στα όρια του  Δήμου Νεάπολης – Συκεών.
Στην περίπτωση αυτή ο Δήμαρχος μας παρουσίασε μια δική του πρόταση η οποία έχει κατατεθεί στην Πολιτική Ηγεσία του Υπ.ΠΡΟ-ΠΟ και είναι σε γνώση της Φυσικής Ηγεσίας .
Η πρόταση αυτή περιλαμβάνει την διάθεση οικοπέδου από τον Δήμο για την ανέγερση ενός σύγχρονου «Καλλικρατικού» νέου Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης – Συκεών όπου θα συγχωνευθούν τα σημερινά τμήματα .Και φυσικά η πρόταση είναι ολοκληρωμένη με  μελέτη και  κόστος κατασκευής , το οποίο αναλάμβανε ο Δήμος και διέθετε στο Υπ.ΠΡΟ-ΠΟ με ενοίκιο.
Η πρόταση αυτή βρήκε σύμφωνη την ένωση , διότι είναι απαίτηση μας η κατασκευή νέων σύγχρονων Αστυνομικών Υπηρεσιών που θα πληρούν όλους τους όρους Ασφάλειας και Υγιεινής και θα εξοικονομούν ανθρώπινο δυναμικό.

Η Ένωση θα συνεχίσει τις συναντήσεις με όλους τους Δημάρχους
του Νομού Θεσσαλονίκης, προκειμένου να είναι ενήμεροι και να
συμβάλλουν στην επίλυση όλων των προβλημάτων των Αστυνομικών.

Επίσης, με ομάδες εργασίας του Διοικητικού Συμβουλίου η
Ένωση  θα επισκεφτεί όλες τις Υπηρεσίες ώστε να καταγραφούν
τα ζητήματα των συναδέλφων και να οδηγηθούν στην επίλυσή τους.

Α.Σ.Π.Α