Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΧΑΝΘ 2012....ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης - συμμεριζόμενο την δύσκολη οικονομική συγκυρία των συναδέλφων και λόγω της αναστολής σύναψης συμφωνίας των Παιδικών Εξοχών της ΕΛ.ΑΣ. με ιδιώτες - προχώρησε σε αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων προκειμένου τα παιδιά των συναδέλφων της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο να μην στερηθούν τις κατασκηνωτικές διακοπές τους.
Στα πλαίσια αυτά σας ενημερώνουμε για τις μοναδικές ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ και τις ευκολίες πληρωμής που έκανε προς την Ένωση Θεσσαλονίκης  η ΧΑΝΘ για όλα τα παιδιά των συναδέλφων.

xalkidiki logo [320x200] [1600x1200]


}ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Υπόψη Δ.Σ
Φαξ: 2310539900

ΧΑΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τομέας Κατασκηνώσεων & εκδρομών
Τηλέφωνο: 2310241007 εσωτ. 851,852

Κύριοι,
H XAN Θεσσαλονίκης, ως γνωστό, έφερε το θεσμό των κατασκηνώσεων στην Ελλάδα το 1924  με την λειτουργία της πρώτης της Κατασκήνωσης στον Αι Γιάννη Πηλίου η οποία  λειτουργεί μέχρι και σήμερα. Σε συνέχεια της λαμπρής παράδοσης  το 1972 ξεκινάει την λειτουργία της η κατασκήνωση στο Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής. Η κατασκήνωση βρίσκεται σε απόσταση 110 χιλ. από τη Θεσσαλονίκη και 3 χιλ. από το χωριό Αγ. Νικόλαος. Καταλαμβάνει μια πευκόφυτη, ιδιόκτητη έκταση 120 στρεμμάτων δίπλα στη θάλασσα, με παραλίες συνολικού μήκους 350 μέτρων.
Στα 40 χρόνια της λειτουργίας της χιλιάδες κατασκηνωτές βίωσαν την εμπειρία που διαρκεί μια ολόκληρη ζωή. Όλα αυτά τα χρόνια, μια σειρά από εταιρίες και Τράπεζες  ( Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ΒΡ, SHELL, Ελληνικά Πετρέλαια, 3Ε, ΔΕΗ, ΕΡΤ, ΟΛΘ, Αγροτική , Εμπορική, κ.ά.) μας εμπιστεύονται τα παιδιά των εργαζομένων τους.

Eίμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι για το καλοκαίρι του 2012 έχουμε την δυνατότητα να προσφέρουμε θέσεις για παιδιά ηλικίας 7-13 χρονών εργαζομένων στην Ένωσή σας σε προνομιακές τιμές. Συγκεκριμένα σας προσφέρουμε :

Α  ΠΕΡΙΟΔΟΣ:    
1.    21/6 έως 12/07   22 μέρες     

Αρχική τιμή συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 750€
        
 Τιμή προσφοράς   500€ (20 θέσεις αγοριών και 10 θέσεις κοριτσιών)
Δυνατότητα πληρωμής:
α) 3 δόσεις των 166,7€  Προκαταβολή, Αύγουστος, Οκτώβριος   (με μετρητά)
β) 4 δόσεις των 125€  (με πιστωτική κάρτα)
     

 
2.   ΕΠΙΛΟΓΕΣ 11 ΗΜΕΡΩΝ
                       
Α.  21/6 έως 1/7  11 μέρες
Β.  2/7 έως 22/7  11 μέρες

Αρχική τιμή συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 375

Τιμή προσφοράς 250€
Δυνατότητα πληρωμής:
α) 2 δόσεις των 125€  Προκαταβολή, Αύγουστος ( με μετρητά)
β) 4 δόσεις των 62,5€  (με πιστωτική κάρτα)



Β ΠΕΡΙΟΔΟΣ:     13/7 έως 3/08   22 μέρες  
  Αρχική τιμή συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 750€

 Τιμή προσφοράς   575€  (20 θέσεις αγοριών και 10 θέσεις κοριτσιών)
Δυνατότητα πληρωμής: α) 3 δόσεις των 191,66 €    (με μετρητά)
                                       β) 4 δόσεις των 143,75 €  (με πιστωτική κάρτα)
                                      



Γ ΠΕΡΙΟΔΟΣ:    04/08 έως 25/08  22 μέρες     
  Αρχική τιμή συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 750€

Τιμή προσφοράς   450€ ( απεριόριστες θέσεις αγοριών-κοριτσιών)
Δυνατότητα πληρωμής: α) 3 δόσεις των 150€    ( με μετρητά)
                                       β) 4 δόσεις των  112,5€  (με πιστωτική κάρτα)
                                      
      ΕΠΙΛΟΓΕΣ 11   ΗΜΕΡΩΝ

1.     04/08 έως 14/08  11 μέρες    
Αρχική τιμή συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 375€

Τιμή προσφοράς     195€  ( απεριόριστες θέσεις αγοριών-κοριτσιών)
Δυνατότητα πληρωμής: α) 2 δόσεις των 97,5 €  Προκαταβολή, Σεπτέμβριος ( με μετρητά)
                                       β) 4 δόσεις των 48,75€  (με πιστωτική κάρτα)
                                      
                 2. 14/08 έως 24/08  11 μέρες    
 Αρχική τιμή συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 375€

Τιμή προσφοράς   195€  ( απεριόριστες θέσεις αγοριών-κοριτσιών)
Δυνατότητα πληρωμής: α) 2 δόσεις των 97,5 €  Προκαταβολή, Σεπτέμβριος ( με μετρητά)
                                       β)  4 δόσεις των 48,75€  (με πιστωτική κάρτα)
                                    
Ακολουθούν μερικές λεπτομέρειες που αφορούν την κατασκήνωση Χαλκιδικής για την πληρέστερη ενημέρωσή σας.

Εγκαταστάσεις
Η διαμονή των παιδιών γίνεται σε ευρύχωρα οικήματα μονίμου κατασκευής των 12 ατόμων
όπου είναι δυνατόν να φιλοξενούν συνολικά 490 άτομα ανά κατασκηνωτική περίοδο. Ενώ, ανάλογα βέβαια και με την έκταση της κατασκήνωσης, ο νόμος δίνει το δικαίωμα στη ΧΑΝΘ να φιλοξενεί 1800 άτομα ανά κατασκηνωτική περίοδο, ο αριθμός των παιδιών που συμμετέχουν είναι μικρός και αυστηρά καθορισμένος. Η προσπάθεια μας επικεντρώνεται στην ποιότητα του προγράμματος και των παρεχομένων υπηρεσιών αποφεύγοντας να μετατρέψουμε την κατασκήνωση σε ένα «parking παιδιών». Μια σειρά από μόνιμα οικήματα συμπληρώνουν την εικόνα της κατασκήνωσης και εξυπηρετούν τη λειτουργία της:
¨        Κεντρικό κτίριο με γραφεία, εστιατόριο, μαγειρεία, αίθουσες πολλαπλών     χρήσεων, αποθήκες, ψυκτικούς θαλάμους.
¨        Οικήματα διαμονής προσωπικού.
¨        Τουαλέτες ντους μονίμου κατασκευής.
¨        Κτίριο αποθήκευσης ιστιοπλοϊκού και  ναυταθλητικού εξοπλισμού.
¨        Καντίνα.
¨        Ιατρείο με εξεταστήριο και αίθουσα ανάρρωσης.
¨        Χώροι αθλητικών δραστηριοτήτων (Γήπεδα: Μπάσκετ, Βόλεϊ, hand ball, ποδοσφαίρου, τοξοβολίας).
Όλα τα κτίρια της κατασκήνωσης είναι κτισμένα με τον Χαλκιδικιώτικο τρόπο με  ξύλο και κεραμίδια.

Πρόγραμμα
Το πρόγραμμα είναι ικανό να καλύψει όλα τα ενδιαφέροντα των παιδιών. Ένα πλήθος από συναρπαστικές δραστηριότητες δίνουν στα παιδιά αυτοπεποίθηση και τα ευαισθητοποιούν στη συνεργασία, την κοινωνικότητα, τον αλληλοσεβασμό και την αγάπη για τη φύση.
Σκοπός μας δεν είναι τα παιδιά μόνο να διασκεδάσουν αλλά, παράλληλα να μάθουν καινούρια πράγματα, μέσα από διαδικασίες που θα τα βοηθήσουν να κατανοήσουν καλύτερα τι είναι κοινωνικό σύνολο και να ενταχθούν σε αυτό ευκολότερα και ομαλότερα.
Τα γήπεδα, οι βάρκες, τα κανό, τα windsurf, το waterpolo, οι καταδύσεις, τα μαθήματα κολύμβησης, οι εκδρομές, ο μοναδικός στίβος περιπέτειας, η τοξοβολία, οι διανυκτερεύσεις, η βραδινή ψυχαγωγία, ο διαγωνισμός κραυγής, η ανάποδη μέρα, τα ομαδικά καθήκοντα, οι όμιλοι ειδικών ενδιαφερόντων, οι κολυμβητικοί και αθλητικοί αγώνες, η Ολυμπιακή μέρα, ο κολυμβητικός διάπλους, το σαφάρι, το ταξίδι στο Αγ. Όρος είναι μερικά από τα μέσα, τις δραστηριότητες και τους χώρους που χρησιμοποιούμε για την εφαρμογή ενός προγράμματος, καλά μελετημένου από τους πλέον ειδικούς στο είδος, οι οποίοι χρησιμοποιούν την εμπειρία, τις γνώσεις, και τη συνεχή επιμόρφωσή τους σε κέντρα της παγκόσμιας ΧΑΝ τόσο στην Ευρώπη όσο και τις ΗΠΑ.



Στελέχη
Η σχέση μεταξύ κατασκηνωτή και αρχηγού είναι η «καρδιά» των κατασκηνώσεων της ΧΑΝ. Τα στελέχη της κατασκήνωσης επιλέγονται προσεκτικά αφού προηγουμένως περάσουν από μια διαδικασία εκπαίδευσης που διαρκεί 4 ολόκληρα συνεχόμενα χρόνια σε ετήσια βάση. Συχνά συμμετέχουν σε Πανευρωπαϊκά σεμινάρια εκπαίδευσης διεθνών αρχηγών που διοργανώνονται από την Πανευρωπαϊκή Επιτροπή Κατασκηνώσεων των ΧΑΝ (Y.O.T.N.) Διακρίνονται για την ωριμότητα, την υπομονή, τις ικανότητες και την επιθυμία τους να δουλέψουν με τα παιδιά και για τα παιδιά.

Ασφάλεια Κατασκηνωτών
Προτεραιότητα η ΧΑΝ, μια κατεξοχήν κοινωνική οργάνωση, δίνει στην ασφάλεια των κατασκηνωτών καθ` όλη την διάρκεια του 24ώρου. Στην παραλία υπάρχουν πάντα ναυαγοσώστες ενώ τα συστήματα ελέγχου και ασφαλείας που εφαρμόζονται είναι τα ίδια που διδάσκονται στις Σχολές Ασφάλειας Υγρού Στοιχείου και Ναυαγοσωστικών που οργανώνει η ίδια η ΧΑΝΘ στην Ελλάδα  με την εποπτεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης και που έχουν σαν πρότυπο αντίστοιχες σχολές των ΧΑΝ στις ΗΠΑ.
Σε όλες τις δραστηριότητες παρευρίσκονται αρχηγοί και μέλη του προσωπικού ενώ σε κάθε σκηνή 12 ατόμων, τα βράδια κοιμούνται ένας αρχηγός και ένας υπαρχηγός.


Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη
Σε 24ωρη βάση υπάρχουν 2 γιατροί στην κατασκήνωση. Το ιατρείο στεγάζεται σε μόνιμο οίκημα με εξεταστήριο και αναρρωτήριο, ενώ το φαρμακείο της κατασκήνωσης είναι ικανό να καλύψει ανάγκες πολύ μεγαλύτερου πληθυσμού από αυτόν της κατασκήνωσης. Η κατασκήνωση βρίσκεται σε διαρκή επαφή με το Κέντρο Υγείας του Αγ. Νικολάου που βρίσκεται σε απόσταση 3χιλ, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το νοσοκομείο του Πολυγύρου που είναι η μεγαλύτερη ιατρική μονάδα στην περιοχή της Χαλκιδικής.

Διατροφή
Το διαιτολόγιο είναι μελετημένο και σχεδιασμένο από ειδικούς. Η τροφή παρασκευάζεται και παρατίθεται κατά τρόπο ώστε ο κατασκηνωτής να τρώει όλη την ποσότητα. ‘Έμφαση δίνεται στην ποικιλία του βασικού φαγητού. Είναι η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Αποφεύγονται τα τηγανητά όσο είναι δυνατόν. Όλα τα τρόφιμα είναι νωπά και δεν χρησιμοποιείται κανένα προϊόν προ-μαγειρεμένο. Επίσης έμφαση δίνεται στα συμπληρώματα (σαλάτες, τυριά, γιαούρτια, φρούτα ).
Στο διαιτολόγια δεν υπάρχουν συντηρημένες τροφές. Η λειτουργία της καντίνας γίνεται σε συγκεκριμένες επιλεγμένες ώρες της ημέρας, ενώ οι αγορές γλυκών και παγωτών είναι ελεγχόμενες και περιορισμένες. Η κατασκήνωση εφαρμόζει σύστημα HACCP το οποίο έχει κατατεθεί στον Ε.Φ.Ε.Τ..

Γενικά
Η κατασκήνωση αρδεύεται από ιδιόκτητη γεώτρηση με άφθονο νερό, ενώ λειτουργούν αυτόματα συστήματα χλωρίωσης.
Υπάρχει σύστημα πυροπροστασίας και σχέδιο έκτακτης ανάγκης και εκκένωσης της κατασκήνωσης .
Υπάρχει σύστημα αλεξικέραυνων.
Φυσικά η ΧΑΝΘ, έχοντας όπως πάντα ιδιαίτερη ευαισθησία στην προστασία του περιβάλλοντος έχει βιολογικό καθαρισμό των λυμάτων ενώ εφαρμόζει και πρόγραμμα ανακύκλωσης απορριμμάτων στο οποίο συμμετέχουν και τα παιδιά.

ΟΡΕΙΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΥΜΦΑΙΟΥ
 Παράλληλα με την κατασκήνωση Χαλκιδικής έχουμε την δυνατότητα να φιλοξενήσουμε εφήβους ηλικίας 14-16 χρονών στις εγκαταστάσεις στο Νυμφαίο Φλώρινας κατά την διάρκεια της Γ κατασκηνωτικής περιόδου ( 2-23 Αυγούστου) 22 μέρες.

Τιμή Συμμετοχής : 400€
Δυνατότητα Πληρωμής:    α) 3 δόσεις των 133,35 € (με μετρητά)
                                            β) 4 δόσεις των 100 €      ( με πιστωτική κάρτα)
                                           
Λίγα λόγια για το Κατασκηνωτικό Κέντρο
Η κατασκήνωση αρδεύεται από ιδιόκτητη γεώτρηση με άφθονο νερό, ενώ λειτουργούν αυτόματα συστήματα χλωρίωσης.
Υπάρχει σύστημα πυροπροστασίας και σχέδιο έκτακτης ανάγκης και εκκένωσης της κατασκήνωσης .
Υπάρχει σύστημα αλεξικέραυνων.
Φυσικά η ΧΑΝΘ, έχοντας όπως πάντα ιδιαίτερη ευαισθησία στην προστασία του περιβάλλοντος έχει βιολογικό καθαρισμό των λυμάτων ενώ εφαρμόζει και πρόγραμμα ανακύκλωσης απορριμμάτων στο οποίο συμμετέχουν και τα παιδιά.
Σε σχέση με το Ορεινό Εκπαιδευτικό Κέντρο Νυμφαίου:

Εγκαταστάσεις
¨        Η διαμονή των εφήβων γίνεται σε ευρύχωρα πέτρινα παραδοσιακά οικήματα μονίμου κατασκευής των 12 ατόμων
¨        Κεντρικό κτίριο με γραφεία, εστιατόριο, μαγειρεία, αίθουσες πολλαπλών     χρήσεων, αποθήκες, Ιατρείο με εξεταστήριο
¨        Τουαλέτες ντους μονίμου κατασκευής.
¨        Χώροι αθλητικών δραστηριοτήτων

Πρόγραμμα
Οι συμμετέχοντες ακολουθούν εκπαιδευτικό κατασκηνωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα, που οι κύριοι άξονες του είναι:
ü  Ομάδα
ü  Ηγεσία
ü  Συνεργασία
ü  Επικοινωνία
ü  Ζωή Υπαίθρου
ü  Περιβαλλοντική εκπαίδευση




ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΠΗΛΙΟ

Σας  ενημερώνουμε επίσης ότι  η  κατασκήνωση μας στον Άγιο Γιάννη Πηλίου  μπορεί να σας διαθέσει   θέσεις   ως παρακάτω:
Γ΄   περίοδος    ( 2 / 8  έως 23 / 8 )
Αρχική τιμή συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 750€
        
 Τιμή προσφοράς   450€ (15 θέσεις αγοριών και 10 θέσεις κοριτσιών)
Δυνατότητα πληρωμής:
α) 3 δόσεις των 150€  Προκαταβολή, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος   (με μετρητά)

Επίσης μπορούμε να σας διαθέσουμε και δέκα (10) θέσεις αγοριών για παιδιά ηλικίας 14 ετών (β΄γυμν. γεννημένα το 1998) με δυνατότητα συμμετοχής στη σχολή στελεχών της κατασκήνωσης στη Β΄ περίοδο (12 Ιουλίου – 2 Αυγούστου) με τιμή συμμετοχής 450€ σε 3 δόσεις των 150€ με μετρητά. (Προκαταβολή, Αύγουστος, Σεπτέμβριος)

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής στις κατασκηνώσεις μας είναι η  εγγραφή μέλους της ΧΑΝΘ διάρκειας ενός έτους και κόστους 12€.  
 Με την συνδρομή μέλους δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στα χειμερινά προγράμματα της ΧΑΝ όπως αυτά περιγράφονται στο συνημμένο έντυπο ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.  Οι τιμές καθώς και οι εκπτώσεις ανακοινώνονται στο τέλος   Αυγούστου         


Για κάθε συμπληρωματική πληροφορία, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 2310 241007 με τον κ. Γιώργο Πλεξίδα εσωτ.  840 με την κα. Ελισάβετ Καλυβάτση  εσωτ 851  και τον κ. Παναγιώτη Γκουλιαμτζή  εσωτ. 852   camps@ymca.gr


Ελπίζουμε το φετινό καλοκαίρι να είναι η αρχή μιας εποικοδομητικής συνεργασίας για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών  σας τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα.

Με τιμή

Αντ. Τουρνάς
Διευθυντής Κατασκηνώσεων ΧΑΝΘ
Ν. Γερμανού 1, Κτίριο ΧΑΝΘ
54621 Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310241007 εσωτ. 888
E-mail: tournas@ymca.gr
www.ymca.gr



Α.Σ.Π.Α