Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για τη νέα αποζημίωση των εκλογών της 17-6-2012



-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αθήνα 17 Ιουνίου 2012
Αρ. Πρωτ.:700/4/8κβ

Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Εκλογική Αποζημίωση»

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας γνωρίζουμε ότι η Ομοσπονδία μας με το υπ' αριθμ. 700/4/8κ από 25-05-2012 έγγραφό της, εγκαίρως είχε καλέσει τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, να μεριμνήσουν για την προβλεπόμενη διαδικασία αποζημίωσης των Αστυνομικών κατά την νέα προεκλογική περίοδο που ολοκληρώνεται σήμερα.
Όπως έχουμε επισημάνει κατά τις εργασίες των δύο τελευταίων Γενικών Συμβουλίων, καταφέραμε με τον αγώνα μας την επαναθεσμοθέτηση της εκλογικής αποζημίωσης, την οποία όλως σκανδαλωδώς η Κυβέρνηση είχε καταργήσει στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων. Εκ μέρους δε του υπηρεσιακού Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, κατά την συνάντησή μας την 31-5-2012, χρόνο κατά τον οποίο δεν είχε ακόμα χορηγηθεί η αποζημίωση για τις προηγούμενες εκλογές, μας δόθηκε διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει διάκριση όσον αφορά την καταβολή της δεύτερης αποζημίωσης.

Ως εκ τούτου, η Ομοσπονδία μας παρακολουθεί το θέμα και για 'ο,τι νεότερο θα σας ενημερώσει σχετικά.
http://www.poasy.gr
- Η Α.Σ.Π.Α εκφράζει τις επιφυλάξεις της για την χορήγηση και δεύτερης εκλογικής αποζημίωσης.....η οποία όμως αν τελικά χορηγηθεί, θα ανταποκρίνεται όντως στην αυξημένη εργασία και επιφυλακή των συναδέλφων μας.....αν όμως τελικά δεν χορηγηθεί , τότε υπάρχει μέγα θέμα.
Σε κάθε περίπτωση όμως ο χρόνος υπερεργασίας και επιφυλακής των αστυνομικών κατά τις εκλογές της 17/6/2012 θα πρέπει να αφαιρεθεί από τον  εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας και χωρίς καμία ενέργεια από πλευράς των συναδέλφων παρά μόνο με την μέριμνα της διοίκησης.
Α.Σ.Π.Α