Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Πλούσια η Μηνιαία Δραστηριότητα Γ.Α.Δ.Θ.

Κατά τη διάρκεια του μηνός Απριλίου 2012, από τις Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Θ., συνελήφθησαν συνολικά –1.808- άτομα.  Ενδεικτικά:
-(172) άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί Ναρκωτικών».
-(41) άτομα για ληστείες.
-(115) άτομα για κλοπές – διαρρήξεις.
-(11) άτομα για κλοπές οχημάτων.
-(40) άτομα για απάτες – πλαστογραφίες.
-(55) άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί Όπλων».
-(297) άτομα για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λ.π.).
-(16) άτομα για διακίνηση λαθρομεταναστών και (830) άτομα για παράβαση του Νόμου «περί Αλλοδαπών».
-(49) άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί Παιγνίων» και του νόμου «περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας».
-(84) άτομα για διάφορα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό πλημμελήματος, κ.λ.π.).
Εξιχνιάσθηκαν (ενδεικτικά) :
-(1) Ανθρωποκτονία
-(21) Ληστείες
-(150) υποθέσεις που αφορούν διακίνηση ναρκωτικών
-(20) παραβάσεις Νόμου περί Παιγνίων και Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας
-(182) κλοπές –διαρρήξεις σε οικίες, καταστήματα και άλλους χώρους.
-(33) κλοπές οχημάτων-δικύκλων
-(26) απάτες-πλαστογραφίες
-(1) υπόθεση εκβίασης
-(12) περιπτώσεις για λαθρεμπόριο
-(15) παραβάσεις Νόμου περί όπλων
-(1) υπόθεση Αρχαιοκαπηλίας
-(3) υποθέσεις τροχαίων ατυχημάτων με εγκατάλειψη


 
Κατασχέθηκαν συνολικά:
Κάνναβη : 11 κιλά και 882,39 γραμ. και 17 δενδρύλλια κάνναβης
Ηρωίνη : 76,80 γραμ.
Κοκαΐνη: 0,40 γραμ.
Υγρή μεθαδόνη : 1313,30 ml
Ναρκωτικά χάπια : 883
Όπλα :  22
Μαχαίρια – Ξίφη - Ξιφολόγχες: 50
Αναισθητικά σπρέι: 2
Εκρηκτικές ύλες: 702
Φυσίγγια: 944
Γεμιστήρας: 1
Συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος: 1
Χρηματικά ποσά από αξιόποινες πράξεις : 4.123,29 ευρώ
Κατασχεμένα τσιγάρα: 32.649
Κατασχεμένα CD-DVD: 1.753
Κατασχεμένα παιγνιομηχανήματα -Η/Υ: 53
Κατασχεθέντα -Ανευρεθέντα οχήματα : 118

Εξαρθρώσεις-Συλλήψεις για τον μήνα Απρίλιο (ενδεικτική καταγραφή):
Εξιχνιάστηκε έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 28χρονου αλλοδαπού και επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος 29χρονου ομοεθνή του,   πράξεις που έλαβαν χώρα κατά τις βραδινές ώρες της 29-03-2012, στην περιοχή Ανάχωμα, του Δημοτικού Διαμερίσματος Λαγκαδά.  Ως δράστες των ανωτέρω πράξεων ταυτοποιήθηκαν δύο (2) αλλοδαποί ηλικίας 33 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συναυτουργία», «Επικίνδυνη σωματική βλάβη» και παράβαση του Νόμου «περί Όπλων».
Πρώτες πρωινές ώρες της 05-04-2012, στην περιοχή Κορωπίου Αττικής, εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Κορωπίου, ο 40χρονος, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του.
 
Συνελήφθη την 03-04-2012 από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 54χρονος ημεδαπός, ως ο δράστης της ένοπλης ληστείας σε βάρος υποκαταστήματος τράπεζας στην περιοχή της Χαριλάου, που έλαβε χώρα μεσημεριανές ώρες της 30-03-2012.
Συνελήφθη πρωινές ώρες της 04-04-2012 από δικυκλιστές αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στην περιοχή της Τούμπας, 33χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω, έπεισε 85χρονη ημεδαπή ότι είναι τεχνικός τηλεοράσεων-ηλεκτρολόγος και εισήλθε στο διαμέρισμά της, απ’ όπου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 180 ευρώ.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 33χρονος, από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2011, ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο και εκμεταλλευόμενος το προχωρημένο της ηλικίας των θυμάτων του (συνολικά 7 ημεδαποί: 2 άνδρες, 5 γυναίκες), αφού τους έπειθε ως προς την υποτιθέμενη ιδιότητά του, εισερχόταν στις οικίες τους, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, τιμαλφή και προσωπικά αντικείμενα. 
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πλήθος διαρρήξεων οικιών και  αυτοκινήτων σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου ημεδαπού και συνεργού του, για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 20χρονος ενεργώντας από κοινού με έτερο συνεργό του, από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2010, διέρρηξαν συνολικά έντεκα (11) οικίες σε διάφορες περιοχές της πόλης, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν κοσμήματα, χρηματικά ποσά, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών.
Επίσης, ο 20χρονος διέρρηξε δύο (2) αυτοκίνητα σε χώρο στάθμευσης του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, τον Αύγουστο και Οκτώβριο του 2010, απ’ όπου αφαίρεσε ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών.
Εκτιμάται ότι η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 24.700 ευρώ περίπου.
Συνελήφθη πρωινές ώρες της 10-04-2012, στην περιοχή της Καλαμαριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 35χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Υπεξαίρεση» και «Ψευδή καταμήνυση».

Ειδικότερα, ο 35χρονος, υπάλληλος πρακτορείου ΟΠΑΠ στην ανωτέρω περιοχή, πρωινές ώρες της 10-04-2012, κατήγγειλε ψευδώς στις αστυνομικές αρχές, ότι στο πρακτορείο που εργάζεται έλαβε χώρα ένοπλη ληστεία από τρεις (3) άγνωστους δράστες, οι οποίοι αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 34.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς, εν αγνοία του ιδιοκτήτη, κατήγγειλε ψευδώς την υποτιθέμενη ληστεία, προκειμένου να ιδιοποιηθεί παράνομα το χρηματικό ποσό των 27.333,84 ευρώ, το οποίο προερχόταν από τις εισπράξεις του πρακτορείου και όφειλε να το καταβάλει στον ΟΠΑΠ μέσω τραπεζικού λογαριασμού του ιδιοκτήτη του πρακτορείου.

Συνελήφθη πρωινές ώρες της 10-04-2012, στην περιοχή της Νέας Μεσήμβριας Θεσσαλονίκης, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, 58χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις Νόμων «Περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και «Περί όπλων».


Συγκεκριμένα σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία του 58χρονου, σε αποθήκη της οικίας του και σε Ι.Χ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, στην προαναφερόμενη περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Τμήμα μαρμάρινου αγάλματος από το άνω μέρος κορμού ιματιοφόρου γυναικείας μορφής,
Ακέραιο μολύβδινο υφαντικό βάρος,
Ακέραιη χάλκινη χάνδρα, διάτρητη, πιθανό τμήμα περιδεραίου,
Δύο (2) χάλκινα νομίσματα πιθανότατα Ρωμαϊκής περιόδου,
Τμήμα χάλκινου αντικειμένου πιθανότατα καλλωπιστικού με διχαλωτή απόληξη,
Δύο (2) αργυρά νομίσματα με αραβουργικό διακοσμητικό μοτίβο, 
Τρία (3) χάλκινα Οθωμανικά νομίσματα,
Ένα (1) χάλκινο εφθαρμένο νόμισμα,
Ένα (1) χάλκινο νόμισμα, στο οποίο διακρίνονται έκτυπες κουκίδες,
Ένα (1) έλασμα χάλκινο πιθανότατα από δαχτυλίδι,
Ένα (1) χάλκινο κομβίο,
Έξι (6) χάλκινα διάτρητα νομίσματα με αραβουργικά διακοσμητικά μοτίβα και
Τμήμα σιδηρού κυλινδρικού αντικειμένου, πιθανότατα όπλου.

Όλα τα παραπάνω κατασχεθέντα αντικείμενα εξετάστηκαν από αρμόδιο αρχαιολόγο, ο οποίος διαπίστωσε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Ν. 3028/2002 “Για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς”.

Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Δύο (2) ανιχνευτές μετάλλων και τρία (3) ακουστικά αυτών,
Δύο (2) φτυάρια,
Μία (1) τσάπα,
Δύο (2) κασμάδες,
Ένας (1) σιδερολοστός,
Μία (1) στρατιωτική ξιφολόγχη και
Δύο (2) ζευγάρια κυάλια, εκ των οποίων το ένα νυχτερινής οράσεως.

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μενεμένης εννέα (9) περιπτώσεις διαρρήξεων οι οποίες διαπράχθηκαν σε εταιρείες μεταφορών, συνεργεία αυτοκινήτων και μάντρες ανταλλακτικών σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης, από 26χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών» και «Ψευδή ανωμοτί κατάθεση».
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο προαναφερόμενος , από τον Σεπτέμβριο 2010 έως τον Μάρτιο 2012, διέρρηξε συνολικά εννέα (9) καταστήματα (εταιρείες μεταφορών, συνεργεία αυτοκινήτων και μάντρες ανταλλακτικών) στη Δυτική Θεσσαλονίκη, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε (27) μπαταρίες φορτηγών, μια (1) γεννήτρια, είκοσι (20) χυτά καλούπια και πλήθος ανταλλακτικών αυτοκινήτων.
Εκτιμάται ότι η συνολική λεία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπερβαίνει σε αξία το χρηματικό ποσό των 28.000 ευρώ.
Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, την 21-04-2012, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και σε περιοχή των Σερρών, δύο 20χρονοι ομογενείς σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Εγκληματική οργάνωση» και «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες την 19-04-2012, εισήλθαν σε  Ιερό Ναό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αφαίρεσαν το Ιερό Ευαγγέλιο, μία λειψανοθήκη εντός της οποίας υπήρχε Ιερό λείψανο Αγίου και ένα σταυρό χρυσαφί.  Στη συνέχεια πούλησαν τα ως άνω αφαιρεθέντα αντικείμενα, εκτός από το Ιερό λείψανο.
Στην κατοχή του ενός 20χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το Ιερό λείψανο του Αγίου, μεταλλικό κούμπωμα της αφαιρεθείσας λειψανοθήκης και ένα ναρκωτικό χάπι.
Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Συκεών μεσημβρινές ώρες της 21-04-2012, 21χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Απάτη», «Απόπειρα κλοπής» και «Κλοπή».
Συγκεκριμένα  ο συλληφθείς, πριν τη σύλληψή του, προσέγγισε ηλικιωμένη στην περιοχή των Συκεών και προσποιούμενος οικείο πρόσωπο του γιου της, προσπάθησε να εισέλθει στην οικία της χωρίς όμως να τα καταφέρει.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου – Απριλίου 2012, ο 21χρονος προσέγγισε τέσσερις (4) ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης και με το πρόσχημα της ύπαρξης γνωριμίας  με συγγενείς τους, κατάφερε να τους αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 2.750 ευρώ, ενώ από την οικία μιας εκ των ηλικιωμένων αφαίρεσε χωρίς να γίνει αντιληπτός επιπλέον 350 ευρώ.
Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Μενεμένης, υποθέσεις απάτης σε βάρος ιδιοκτητών χρυσοχοείων σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, από 34χρονο ημεδαπό ο οποίος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Απάτης κατ’ εξακολούθηση» και «Απόπειρας απάτης».
Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 23-04-2012,  ο 34χρονος συνελήφθη από ειδοποιηθέντες δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ, αφού προηγουμένως είχε μεταβεί σε χρυσοχοείο της Μενεμένης απ’ όπου προσπάθησε να αποσπάσει ένα χρυσό σταυρό και μία αλυσίδα αναφέροντας ψευδώς, στον ιδιοκτήτη, ότι είναι εφοριακός και ότι θα τον αποπλήρωνε σε μεταγενέστερο χρόνο.
Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 34χρονος κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2011 έως και 23-04-2012 που συνελήφθη, κατάφερε να αποσπάσει, με τον παραπάνω τρόπο και πείθοντας για την υποτιθέμενη ιδιότητά του, από πέντε (5) ιδιοκτήτες χρυσοχοείων στις περιοχές Λαγκαδά, Κορδελιού, Ευόσμου και κέντρου Θεσσαλονίκης, πέντε (5) χρυσούς σταυρούς, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι ανέρχεται συνολικά  σε 2.000 ευρώ περίπου.
Επίσης σε άλλες δύο περιπτώσεις, το Φεβρουάριο του 2011 και το Μάρτιο του 2012, ο συλληφθείς προσπάθησε να αποσπάσει με τον ίδιο τρόπο χρυσαφικά από χρυσοχοεία του Ευόσμου χωρίς όμως να τα καταφέρει.


Εξαρθρώθηκε έπειτα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εγκληματική οργάνωση η οποία ενέχεται σε τέσσερις (4) περιπτώσεις ένοπλων ληστειών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, συνελήφθησαν  στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών που διενεργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, δεκαπέντε (15) αλλοδαποί ηλικίας 20 έως 35 ετών και αναζητούνται επιπλέον τέσσερις (4) ομοεθνείς συνεργοί τους.
Σε βάρος των ανωτέρω, σχηματίζεται δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Εγκληματικής οργάνωσης», «Ληστείας κατά συναυτουργία», παράβασης του Νόμου «περί Όπλων» και «περί Ναρκωτικών», «Διακεκριμένες Περιπτώσεις Κλοπών», «Εκβίασης» και «Αντιποίησης».
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση:

·    Βραδινές ώρες της 03-12-2011, εισήλθαν σε μονοκατοικία στην περιοχή της Νεοχωρούδας, ιδιοκτησίας 47χρονου ημεδαπού, εντός της οποίας βρισκόταν η κόρη του,  την οποία και ακινητοποίησαν.  Στη συνέχεια, με την επιστροφή του 47χρονου στην οικία του, τον ακινητοποίησαν και με την απειλή δύο (2) πιστολιών και τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 12.000 Ευρώ και διάφορα κοσμήματα. Ακολούθως, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον 47χρονο, με απειλές εναντίον του ιδίου και μελών της οικογένειάς του, απαίτησαν εκβιαστικά να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ.

·    Πρώτες πρωινές ώρες της 19-01-2012, εισήλθαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ) στην περιοχή της Σταυρούπολης και με την απειλή πυροβόλων όπλων (τρία KALASHNIKOV και ένα πιστόλι)   αφαίρεσαν από τέσσερις (4) υπαλλήλους και πελάτες του καταστήματος το χρηματικό ποσό των 1.680 ευρώ και προσωπικά τους αντικείμενα.

·    Ξημερώματα της 08-02-2012 εισήλθαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ) στην περιοχή της Άνω Ηλιούπολης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, όπου με την απειλή δύο (2) πολεμικών τυφεκίων τύπου KALASHNIKOV και ενός (1) πιστολιού και με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και προσωπικά αντικείμενα των παρευρισκομένων.

·    Πρωινές ώρες της 19-02-2012, κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Εγνατία οδό (πλησίον κόμβου Ασπροβάλτας), προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, προσέγγισαν και ακινητοποίησαν φορτηγό το οποίο οδηγούσε 51χρονος ημεδαπός, με συνεπιβάτη τον 48χρονο ιδιοκτήτη του φορτηγού. Με την απειλή πιστολιού, πολεμικού τυφεκίου τύπου KALASHNIKOV και με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος του 51χρονου, αφαίρεσαν συνολικά 24.800 ευρώ.  Για τη διαφυγή τους χρησιμοποίησαν αυτοκίνητο, που είχαν αφαιρέσει την 16-02-2012 από την περιοχή της Σταυρούπολης, το οποίο εγκατέλειψαν λίγο αργότερα σε αγροτική περιοχή της Νέας Μαδύτου.

·    Εξαρθρώθηκε, έπειτα από ευρεία επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της μεταφοράς - διακίνησης υγρών καυσίμων.
Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση συνελήφθησαν την 26-04-2012 είκοσι (20) ημεδαποί ηλικίας 29 έως 77 ετών, η πλειοψηφία των οποίων είναι οδηγοί βυτιοφόρων, ενώ αναζητούνται επιπλέον πέντε (5) συνεργοί τους.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία  με τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Εγκληματικής οργάνωσης», «Απάτης», «Υπεξαίρεσης», παράβασης Νομοθεσίας «Οργάνωσης της αγοράς πετρελαιοειδών και άλλων διατάξεων», καθώς και «Πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες».
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δέκα (10) ατόμων, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, για το αδίκημα της «Αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος».
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι οδηγοί των βυτιοφόρων, αντί να μεταφέρουν στα πρατήρια τις ποσότητες των υγρών καυσίμων που παραλάμβαναν προηγουμένως, υπεξαιρούσαν μέρος αυτών, αποθηκεύοντας τις ποσότητες σε βυτία, ακινητοποιημένα οχήματα και κοντέινερ, τα οποία βρίσκονταν σε μάντρα στάθμευσης αυτοκινήτων που είχαν επινοικιάσει από δύο εκ των παραπάνω συλληφθέντων. Στη συνέχεια μεταπωλούσαν τα υπεξεραιθέντα καύσιμα σε τρίτους, αποκομίζοντας έτσι παράνομο περιουσιακό όφελος.

Εκτιμάται ότι η ποσότητα των υγρών καυσίμων που υπεξαιρούταν  ανά ημέρα ανέρχεται σε 2.300 λίτρα περίπου.
Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε βάρος τριών (3) ομογενών και ενός (1) άγνωστου συνεργού τους, για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω, το χρονικό διάστημα από Αύγουστο του 2010 έως και Φεβρουάριο του 2012,  διέρρηξαν:
Τρία (3) περίπτερα στην περιοχή του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, αφαιρώντας διάφορα προϊόντα,
Επτά (7) οικίες σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης και του Νομού Κιλκίς, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και τιμαλφή, καθώς και
Πέντε (5) Ιερούς Ναούς στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Κιλκίς, αφαιρώντας από τα παγκάρια χρηματικά ποσά.
Εκτιμάται ότι η συνολική λεία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπερβαίνει σε αξία το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.
Συνελήφθη, την 20-04-2012 το πρωί στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 49χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ΄εξακολούθηση, ως διαχειριστής εταιρείας – κλωστήριο.
To ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 2.858.029,74 ευρώ.


A.Σ.Π.Α