Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Επιτακτική η έναρξη χορήγησης δανείων από το ΤΕΑΠΑΣΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων , με επιστολή της που απέστειλε στον Πρόεδρο του Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.), επισημαίνει ότι καθίσταται επιτακτική ανάγκη να αρχίσει το Ταμείο να χορηγεί δάνεια στους αστυνομικούς.
Μέχρι σήμερα πολλοί αστυνομικοί υπέβαλαν ως έσχατη λύση, την αίτηση προς το Ταμείο , για χορήγηση δανείου, προκειμένου να καλύψουν σοβαρές προσωπικές τους ανάγκες πλην όμως μέχρι σήμερα,  καμία αίτηση δεν έχει εγκριθεί.

Διαβάστε στη συνέχεια το σχετικό έγγραφο της ΠΟΑΣΥ .....
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αθήνα 16 Μαΐου 2012
Αρ. Πρωτ.: 506/5/2

Προς: Τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. Υποστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ

Κοιν.: 1) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας  Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
2) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Κύριε Πρόεδρε,

Ως γνωστόν το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.) δύναται να χορηγεί προσωπικά δάνεια εκτάκτων αναγκών στους ασφαλισμένους του. Τα δάνεια χορηγούνται κατά περίπτωση, μετά από αίτηση του δικαιούχου, με απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου και πάντοτε μέσα στα πλαίσια των όρων και προϋποθέσεων που ορίζονται για το σκοπό αυτό από τις διατάξεις του άρθρου 16 του Ν.3586/2007 όπως αυτές τροποποιήθηκαν και συμπληρώθηκαν από τις διατάξεις της παρ.4 του άρθρου 21 του Ν.3846/2010.
Ήδη από τις 26/03/2012 με απόφασή του (αριθ. Β/21240/31799/6305), ο Υπουργός Εργασίας κ. Γεώργιος Κουτρουμάνης, αποδέσμευσε από την Τράπεζα της Ελλάδος, συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.350.000 ευρώ προκειμένου να είναι εφικτή για το τρέχον έτος η χορήγηση των δανείων αυτών από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου.
Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα, όπως πληροφορούμαστε, καμία αίτηση για χορήγηση δανείου δεν έχει εγκριθεί, χωρίς να δοθεί και επαρκής αιτιολόγηση στους αιτούντες, για τους λόγους που το αρμόδιο Τμήμα του Ταμείου δεν έχει εισηγηθεί στο Δ.Σ. του Ταμείου την εξέταση των αιτήσεων που εκκρεμούν.
Θα πρέπει να σας επισημάνουμε ότι η πλειονότητα των συναδέλφων μας υπέβαλαν ως έσχατη λύση, την αίτηση προς το Ταμείο σας προκειμένου να καλύψουν σοβαρές προσωπικές τους ανάγκες.
Ως εκ τούτου παρακαλούμε άμεσα να προχωρήσετε στην χορήγηση των δανείων .
http://www.poasy.gr