Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Επίσκεψη συνδικαλιστών της Ε.Α.Υ.Θεσσαλονίκης στο Α.Τ Πλ.Δημοκρατίας.

Σήμερα 3-5-2012 αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του Σωματείου μας, επισκέφτηκε κατόπιν πρόσκλησης συναδέλφων το Α.Τ. Πλ. Δημοκρατίας, ένα απο τα πιό δύσκολα και μάχιμα τμήματα της πόλης, επίσης την ίδια στιγμή μία άλλη ομάδα Συνδικαλιστών βρισκόταν στο Α.Τ. Ωραιοκάστρου,επίσης κατόπι πρόσκλησης συναδέλφων.
Στην Αντιπροσωπεία στο Α.Τ. Πλ. Δημοκρατίας συμμετείχαν 3 μέλη του Δ.Σ. ο Α'Αντιπρόεδρος ΔΡΟΣΟΣ Στέργιος,ο Ταμίας ΔΟΛΜΑΣ Χρήστος,και ο Υπεύθυνος Δημοσχίων Σχέσεων κ Κεντρικού Τομέα ΧΑΛΚΙΔΗΣ Κώστας και 2 αντιπρόσωποι στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. οι ΠΑΔΙΩΤΗΣ Βασίλης και ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θοδωρης. 
Οι συνάδελφοι συνδικαλιστές μετέβησαν στη συγεκριμένη υπηρεσία για να σηματοδοτήσουν με αυτή την ενέργεια τους ότι το νέο Δ.Σ. θα είναι ακόμα πιο ενεργό και ακόμα πιο κοντά στους συναδέλφους, στηρίζοντας τα δίκαια και πολλά προβλήματα πού καθημερινά αντιμετωπίζουν. 

Για απροσδιόριστο λόγο η επίσκεψη των συνδικαλιστών δεν χαροποίησε ιδιαίτερα την διοίκηση..η οποία δεν φέρθηκε στους συνδικαλιστές και με τον ιδανικότερο τρόπο..κρυπτόμενη στην αρχή πίσω από τους τύπους της "συγκέντρωσης προσωπικού για υπηρεσιακά θέματα", σε αντίθεση με το σύνολο των συναδέλφων οι οποίοι "αγκάλιασαν" τη παρουσία των συνδικαλιστών..
Στη συνέχεια βέβαια έγινε συνάντηση με τη διοίκηση σε σαφώς καλύτερο κλίμα που ευνοεί τη συνεργασία για εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα. 
Απο τα πιο μεγάλα προβλήματα της υπηρεσίας η έλλειψη προσωπικού και τα δέκα και πλέον οφειλόμενα ρεπό στους συναδέλφους κατα Μ.Ο. ένα πρόβλημα που θα μεγαλώσει με τη φυγή των δοκίμων..
Ενημερώνουμε τη διοίκηση ότι δεν είμαστε αντιμέτωποι..(τουλάχιστον εκ προοιμίου απο πλευράς μας...τώρα αν κάποιοι έχουν προβλήματα με το συνδικαλισμό, η την παρυσία των συνδικαλιστών στους χώρους δουλειάς των συναδέλφων..και στα προβλήματα,σε όλους αυτούς θα προτείναμε να λειτουργούν εντός των θεσμικά προκαθορισμένων ορίων ,να μη παραβιάζουν τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας ,ουτως ώστε να μη χρειάζεται και η δική μας παρουσία ,όσο όμως τα προβλήματα υπάρχουν ,δεν είμαστε διαθετειμένοι να τα "ρίχνουμε κάτω από το χαλί" , θα παρεμβαίνουμε στα πλαίσια της θεσμικής λειτουργίας μας και των αρμοδιοτήτων μας .
Εμείς θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια της διοίκησης για το συμφέρον των συναδέλφων ,αλλά θα είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε αντίθετη συμπεριφορά και "διοικητική αυθαιρεσία" από όπου και αν αυτή προέρχεται.

ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ..ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ...

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ...ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ..ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ..ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ... 

Επιμέλεια:
ΤΣΑΙΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ   Π.Ο.Α.Σ.Υ

Α.Σ.Π.Α