Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαπές για κλοπές αντικειμένων εντός αστικών λεωφορείων

Συνελήφθησαν ύστερα συντονισμένες ενέργειες Αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αναλήψεως, μεσημβρινές ώρες χθες (15-05-2012), τέσσερις (4) αλλοδαπές, ηλικίας 13 έως 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».
Ειδικότερα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν εντός αστικού λεωφορείου στο κέντρο της πόλης, στο οποίο επιβιβάστηκαν με σκοπό να αφαιρέσουν πορτοφόλια και αντικείμενα ανυποψίαστων πολιτών. Οι προαναφερόμενες λάμβαναν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μη γίνονται αντιληπτές.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις ανωτέρω, βρέθηκαν στην κατοχή τους τέσσερα (4) άδεια σακίδια  ώμου, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη των κλοπιμαίων και πλήθος εισιτηρίων, με τα οποία μπορούσαν να κινούνται συνεχώς κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, στην κατοχή της 13χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) κινητό τηλέφωνο, το οποίο είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από 25χρονη ημεδαπή.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι συλληφθείσες από 20-04-2012 έως 02-05-2012 εκμεταλλευόμενες συνθήκες συνωστισμού που επικρατούσαν εντός αστικών λεωφορείων, αφαίρεσαν από τρία (3) άτομα τα πορτοφόλια τους, τα οποία περιείχαν χρηματικά ποσά και προσωπικά τους έγγραφα.
Συνελήφθη 37χρονος ομογενής για ληστεία σε βάρος ημεδαπού
Συνελήφθη από δικυκλιστές αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., βραδινές ώρες χθες (15-05-2012), στο κέντρο της πόλης, 37χρονος ομογενής, διότι λίγο νωρίτερα αφαίρεσε μαζί με δύο συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται, με τη χρήση σωματικής βίας, το τσαντάκι 28χρονου ημεδαπού, το οποίο περιείχε ένα (1) κινητό τηλέφωνο και (162) ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

- Η Α.Σ.Π.Α συγχαίρει τους συναδέλφους του Τμήματος Ασφαλείας Αναλήψεως.

Α.Σ.Π.Α