Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Εξιχνιάσθηκε πλήθος διαρρήξεων οχημάτων σε χώρους στάθμευσης εμπορικών κέντρων και νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης καθώς και ληστειών σε βάρος ανυποψίαστων γυναικών

Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί

Περιπολούντες αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας, απογευματινές ώρες χθες (01-05-2012) σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρεις (3) ημεδαποί (2 άντρες – 1 γυναίκα), ηλικίας 17, 18 και 20 ετών αντίστοιχα,  εντόπισαν επιμελώς κρυμμένα ένα (1) ραδιοCD και μία (1) ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ενώ στην κατοχή του 17χρονου βρέθηκε και ένα (1) κινητό τηλέφωνο, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. Όπως προέκυψε, οι προαναφερόμενοι λίγο νωρίτερα διέρρηξαν Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης Νοσοκομείου, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσαν τα ανωτέρω αντικείμενα.

Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες συνέστησαν από τις αρχές Μαρτίου του τρέχοντος έτους οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων οχημάτων και ληστειών με τη χρήση σωματικής βίας.  

Ειδικότερα, κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2012, ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέρρηξαν συνολικά έξι (6) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία ήταν σταθμευμένα σε χώρους στάθμευσης εμπορικών καταστημάτων στην περιοχή της Πυλαίας, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα των ιδιοκτητών.

Επιπλέον, οι ανωτέρω, βραδινές ώρες της 23-03-2012,  σε χώρο στάθμευσης καταστήματος στην περιοχή της Πυλαίας, αφαίρεσαν την τσάντα ημεδαπής, τραυματίζοντάς την ελαφρά, καθώς επίσης απογευματινές ώρες της 30-04-2012, στην περιοχή της Ευκαρπίας, αφαίρεσαν με τη χρήση σωματικής βίας ένα χρυσό σταυρό, από το λαιμό ανυποψίαστης ημεδαπής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.



-Η Α.Σ.Π.Α εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους συναδέλφους, του Τ.Α Πυλαίας.


Α.Σ.Π.Α