Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Πάλι Αθήνα δύο (2) διμοιρίες Υ.Α.Τ της Δ.Α.Ε.Θ ......

Για ακόμη μια φορά είμαστε αναγκασμένοι να υπερασπισθούμε και να καταγγείλουμε την συνήθη πλέον πρακτική της Φυσικής Ηγεσίας του Α.Ε.Α.
Η οποία σε περιόδους μνημονίου και ανάγκης περικοπών των δαπανών και εξόδων μετακινήσεων ,έχει κάνει πλέον συνήθεια τις μετακινήσεις αστυνομικών δυνάμεων (Υ.Α.Τ κ Υ.ΜΕ.Τ), τόσο για έκτακτες περιπτώσεις ,όσο και για τις προγραμματισμένες, όπως η μετακίνηση των δύο (2) διμοιριών Υ.Α.Τ/Δ.Α.Ε.Θ για τον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.
Της ετήσιας γιορτής ποδοσφαίρου.
Οι μετακινήσεις αυτές πέρα του οικονομικού κόστους, προκαλούν την αγανάκτηση και τις έντονες διαμαρτυρίες των συναδέλφων μας ,διότι οι συχνές μετακινήσεις  τους κάνουν να αισθάνονται περιπλανλώμενοι, πολλές φορές με ακατάλληλα υπηρεσιακά οχήματα, η ελλειπώς συντηρημένα, για μακρινές αποστάσεις .
Με την πρακτική αυτή,αναγκαστικά παραβιάζονται εργασιακά τους δικαιώματα που αφορούν το ωράριο εργασίας τους, αλλά και ανατρέπεται  κάθε προσωπικός και οικογενειακός προγραμματισμός.

Καλούμε την Φυσική μας Ηγεσία να επαναξετάσει την πρακτική των συχνών μετακινήσεων, ειδικότερα από την Θεσσαλονίκη καθώς τόσο οι αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες της Γ.Α.Δ.Θ ,οι 1.200 κενές οργανικές θέσεις αστυνομικών , με τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούν έχουν φτάσει τους συναδέλφους μας στα όρια της αντοχή τους και τους προκαλούν διακιολογημένη αγανάντηση.

Α.Σ.Π.Α