Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ

Δημοσιευμένο:www.poasy.gr




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Αθήνα 9 Μαρτίου 2012
Αρ. Πρωτ.:504/2/17α

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
α) Γραφείο κ. Υπουργού
β) Γραφείο κ. Υφυπουργού
2) Προϊστάμενο Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής
Υποστράτηγο κ. Παναγιώτη ΦΛΗΡΗ
3) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Κύριε Αρχηγέ,

Με τις διατάξεις του αρ. 22 παρ. 3 του Ν. 3365/2010 δόθηκε η δυνατότητα στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας να αναγνωρίζουν ως συντάξιμο με καταβολή του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών ασφαλισμένου και εργοδότη, τον χρόνο υπηρεσίας των πέντε (5) ετών (μάχιμη πενταετία) που λογίζεται αυξημένος στο διπλάσιο.

Κατ' εφαρμογή του ανωτέρω Νόμου εκδόθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας την 2-7-2011 σχετική εγκύκλιος (υπ' αριθμ. 8010/4/17κβ), σύμφωνα με την οποία κλήθηκε το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας να υποβάλλει μέχρι την 20-8-2011 ενυπόγραφη δήλωση μη επιθυμίας αναγνώρισης της μάχιμης πενταετίας, προκειμένου στη συνέχεια να προωθηθούν μέσω μηχανογραφικής εφαρμογής της Διεύθυνσης Πληροφορικής, στην
Διεύθυνση Διαχείρισης Χρηματικού της Ελληνικής Αστυνομίας, για να προβεί στην κατά περίπτωση μηνιαία κράτηση ανυπερθέτως με την μισθοδοσία του μήνα Νοεμβρίου του 2011.

Επειδή κατά την διαδικασία υποβολής των δηλώσεων διαπιστώθηκε δυσχέρεια στην έναρξη εφαρμογής της διαδικασίας αναγνώρισης, εκδόθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας την 29/12/2011 νέα εγκύκλιος (υπ. αριθ. 8010/4/17-κε) σύμφωνα με την οποία κλήθηκε εκ νέου το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας να υποβάλλει θετική δήλωση στις Υπηρεσίες τους έως την 15/1/2012 προκειμένου η Διεύθυνση Διαχείρισης Χρηματικού να προβεί στην μηνιαία κράτηση στους υπόχρεους, ανυπερθέτως με την μισθοδοσία του μηνός Απριλίου 2012.

Κύριε Αρχηγέ,

Έχουμε την πληροφόρηση ότι από τις 7.500 και πλέον θετικές δηλώσεις συναδέλφων που κατατέθηκαν, από τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Α.Ε.Α. μόνο για ένα ελάχιστο αριθμό περίπου 250 έχει ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και θα αρχίσει η καταβολή των κρατήσεων με την μισθοδοσία του Απριλίου.

Άραγε που οφείλεται αυτή η καθυστέρηση; Πως δεν παρατηρούνται καθυστερήσεις από τις ίδιες Διευθύνσεις του Α.Ε.Α. όταν πρόκειται για επιβολή κρατήσεων και προσαυξήσεις κρατήσεων υπέρ του Δημοσίου ή άλλων που δεν είναι επ' ωφελεία των συναδέλφων;

Επισημαίνουμε ότι μας προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός της παρέλευσης τόσο μεγάλου χρονικού διαστήματος από τη νομοθετική ρύθμιση και από τις συναρμόδιες Διευθύνσεις του Α.Ε.Α. να συνεχίζεται αυτή η ακατανόητη παρελκυστική τακτική που ενδεχόμενα να οδηγήσει στην αναίρεση αυτού του συνταξιοδοτικού ευεργετήματος.

Κύριε Αρχηγέ,

Προς τούτο ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να τύχει επιτέλους εφαρμογής η προαναφερόμενη νομοθετική ρύθμιση για όλους τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους, χωρίς άλλη πλέον αναβολή και δικαιολογίες. Επιτέλους για όλα υπάρχουν πάντα και κάποια όρια και αυτά ήδη έχουν εξαντληθεί!