Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ 10ΜΕΛΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΠΛΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Δημοσιευμένο:www.astynomia.gr
Ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν οκτώ (8) μέλη της
Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εγκληματική οργάνωση η οποία ενέχεται σε ένοπλες απόπειρες ληστειών σε τραπεζικά υποκαταστήματα στη Χαλκιδική.
Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, συνελήφθησαν χθες (07-03-2012) και σήμερα (08-03-2012), στο πλαίσιο αιφνιδιαστικών αστυνομικών επιχειρήσεων που διενεργήθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Αθήνα, επτά (7) ομογενείς ηλικίας 21 έως 46 ετών και 47χρονος ημεδαπός (σωφρονιστικός υπάλληλος).
Επίσης, διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός (1) επιπλέον μέλους της σπείρας, ενώ στην οργάνωση συμμετείχε και 32χρονος ομογενής, ο οποίος είναι ήδη κρατούμενος στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης.
Σε βάρος των ανωτέρω, σχηματίζεται δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Εγκληματικής οργάνωσης», «Διπλής απόπειρας ληστείας» και παράβασης του Νόμου «περί Όπλων».
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε:


1)  Διαπιστώθηκε ότι η συγκρότηση της συμμορίας πραγματοποιήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου 2010, με σκοπό τη διάπραξη ενόπλων ληστειών σε τραπεζικά υποκαταστήματα με τη χρήση βαρέου οπλισμού που κατείχαν.
2)   Εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν την εγκληματική οργάνωση και διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και ο τρόπος – μέθοδος δράσης τους (modus operandi).
Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της 12-11-2010, τέσσερα από τα μέλη της οργάνωσης αφού διαχωρίστηκαν, εισήλθαν ταυτόχρονα σε 2 υποκαταστήματα τραπεζών στην Αρναία Χαλκιδικής, όπου με την απειλή πολεμικών τυφεκίων τύπου KALASHNIKOV και πιστολιών και αφού ερεύνησαν τους χώρους των τραπεζών, αποχώρησαν χωρίς να αφαιρέσουν χρήματα, τραυματίζοντας όμως ελαφρά, με τη χρήση σωματική βίας, δύο υπαλλήλους των τραπεζών.
Για τη διαφυγή τους χρησιμοποίησαν αυτοκίνητο, το οποίο είχαν αφαιρέσει την 16-04-2010 από την περιοχή του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, εμβολίζοντας και προξενώντας ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα  που εμπόδιζαν τη διαφυγή τους και το εγκατέλειψαν λίγο αργότερα σε αγροτική περιοχή της Αρναίας.
Τα υπόλοιπα μέλη λειτουργώντας υποστηρικτικά ως προπομποί και «τσιλιαδόροι», συνέδραμαν στη διαφυγή από την περιοχή, ενώ ο σωφρονιστικός υπάλληλος παρείχε πληροφορίες στα μέλη της οργάνωσης για την αποφυγή εντοπισμού και σύλληψής τους από τις αστυνομικές αρχές.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, βιβλιάρια καταθέσεων, γάντια και κουκούλες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.