Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΝΕΟ ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ – ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟ

Κύριες και κύριοι συνάδερφοι, αγαπητοί συμπατριώτες.
Θα ακούτε ότι η Τρόικα και η Ελληνική Κυβέρνηση, προσπαθούν να καλύψουν την μαύρη τρύπα των 325 εκ. ευρώ περίπου, από τις μειώσεις που θα γίνουν στα Ειδικά Μισθολόγια.
Δηλαδή θα κληθούμε όλοι εμείς οι ένστολοι που ανήκουμε στα Ειδικά Μισθολόγια να πληρώσουμε την ζημιά. Έως τώρα ανήκαμε στην κατηγορία των χαμηλόμισθων του ευρύτερου και στενού δημοσίου τομέα. Ο βασικός μισθός ενός ένστολου ήταν ο χαμηλότερος από όλους τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους. Εκτός των άλλων, κατά την διάρκεια της υπηρεσίας μας – εργασίας μας, είχαμε να αντιμετωπίσουμε κινδύνους λόγο της φύσης του επαγγέλματός μας.
Δυστυχώς όμως τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και κινδύνους φτώχιας και

μιζέριας. Συνάδερφός μου με 15 χρόνια υπηρεσίας, παντρεμένος με 2 τέκνα, χωρίς την εργασία το σαββατοκύριακο και την εργασία κατά τις νυχτερινές ώρες, θα πάρει μετά από τις καινούργιες μειώσεις 750 ευρώ καθαρά! Μπορεί να μου πει κάποιος από τους τροϊκανούς πως θα μπορέσει να συντηρήσει την οικογένειά του; Επίσης, με τι κουράγιο και με τι θέληση θα βγει στο πεζοδρόμιο για να προσφέρει τις υπηρεσίες του προς την κοινωνία;(υπογραμμίζω σε μια κοινωνία όπου τον έχει ιδιαίτερη ανάγκη το διάστημα αυτό λόγο αύξησης της εγκληματικότητας και λόγο της ανασφάλειας που επικρατεί.
Για να αποφευχθούν χαοτικές καταστάσεις, καλά θα κάνουν οι διοικούντες αυτό το τόπο, να αναληφθούν ότι αντί να συμπιέζουν περισσότερο τους χαμηλόμισθους αστυνομικούς καθώς και κάθε χαμηλόμισθο έλληνα πολίτη, να βρουν τρόπο να βουλώσουν τις μαύρες τρύπες από τους πραγματικά έχοντες και κατέχοντες.

Σίσκος Γεώργιος
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος Α.Σ.Π.Α.Θεσσαλονίκης