Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΣΤΟΝ 5ο ΟΡΟΦΟ

Δημοσιευμένο:http://www.thestival.gr/police/item/20120

Τη ζωή μιας άρρωστης ηλικιωμένης γυναίκας έσωσαν τα ξημερώματα αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη. Για να φτάσουν μάλιστα στο διαμέρισμά της, που βρίσκεται στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας, έκαναν αναρρίχηση και μπήκαν στο εσωτερικό από το μπαλκόνι…
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 02.00 τα ξημερώματα. Κάτοικοι της οδού Γ. Παλαμά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τηλεφώνησαν στην Άμεση Δράση, λέγοντας πως ακούν φωνές από ένα διαμέρισμα.
Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το

διαμέρισμα από όπου προερχόταν οι φωνές. Επρόκειτο για ένα διαμέρισμα, που βρίσκεται στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας, όπου ζει μία υπερήλικη γυναίκα. Οι αστυνομικοί χτύπησαν το κουδούνι πόρτας της και όταν είδαν πως η γυναίκα δεν απαντά αποφάσισαν να κάνουν αναρρίχηση από το μπαλκόνι και να φτάσουν στο διαμέρισμά της.
Αναρριχήθηκαν από διπλανό διαμέρισμα και έφτασαν στο μπαλκόνι του σπιτιού της ηλικιωμένης. Από την μπαλκονόπορτα είδαν την άρρωστη γυναίκα, που ήταν συνδεδεμένη με συσκευή οξυγόνου, να καλεί σε βοήθεια. Αφού ειδοποίησαν ασθενοφόρο και έλαβαν τη σχετική εντολή για να μπουν στο διαμέρισμα, έσπασαν την πόρτα και την βοήθησαν.
Η υπερήλικη μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο και όπως είπαν οι γιατροί, οι αστυνομικοί κατάφεραν να της σώσουν τη ζωή την τελευταία στιγμή. Συγχαρητήρια στους αστυνομικούς που έδειξαν το κοινωνικό τους πρόσωπο και έσωσαν τη ζωή ενός ανθρώπου!