Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.02.2012 - ΗΜΕΡΑΜΝΗΜΗΣΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ

ΤΙΜΗ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΡΙΣΑΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΥΛΛΑΤΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ

Το Α’ Ψυχοσάββατο κάθε έτους, έχει καθιερωθεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) , ως ημέρα μνήμης των πεσόντων Αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Η καθιέρωση Ημέρας Μνήμης των πεσόντων Αστυνομικών, ήταν πρόταση του Δημήτρη Κυριαζίδη προς τους Συνέδρους του 7ου Συνεδρίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. τον Μάϊο του 1997. Το 2001 με απόφαση του τότε Υπουργού Δημόσιας Τάξης, αποφασίστηκε να γίνεται και από υπηρεσιακής πλευράς τέλεση ετήσιου μνημόσυνου.


Είναι βαρύς αυτός ο φόρος αίματος για τη νομιμότητα, τη Δημοκρατία σε έναν δύσκολο ακήρυχτο πόλεμο που την πρωτοβουλία την έχει πάντα ο αντίπαλος.
Από την ενοποίηση του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας το έτος 1984 έως σήμερα έχουν τραυματισθεί θανάσιμα εκατόν ένας (101) αστυνομικοί συνεπεία τρομοκρατικών ενεργειών, ένοπλων συμπλοκών και ατυχημάτων εν ώρα Υπηρεσίας.
Η πολιτεία πρέπει να θωρακίσει τον Αστυνομικό.
Η Κοινωνία και οι πολιτικοί να τον στηρίξουν και όλοι μαζί να σταθούμε απέναντι σε κάθε λογής κακοποιούς, οι οποίοι στρέφουν τα πυρά τους εναντίον της Ελληνικής κοινωνίας και της Δημοκρατίας μας.
Τελετές Μνήμης θα τελεστούν και φέτος σε Κεντρικό και Περιφερειακό επίπεδο.

Δημοσιευμένο στο : PoliceNET