Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο Σ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Δημοσιευμένο:http://taxalia.blogspot.com/2012/01/blog-post_3455.html
Εξευτελιστικές είναι οι συνθήκες παροχής υγείας από το δημόσιο, στους αστυνομικούς υπαλλήλους της Θεσσαλονίκης.
Οι άνθρωποι πηγαίνουν στη Υγειονομική Υπηρεσία της αστυνομίας, στην οποία δεν υπάρχουν χώροι, δεν υπάρχουν γιατροί, δεν υπάρχουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ούτε εκτυπωτές, ούτε ιντερνετ για την καταχώρηση των συνταγών! Μιλάμε για χάλια. Πολλά χάλια, που ανάγκασαν τον βουλευτή Σάββα Αναστασιάδη, να στριμώξει με ερώτησή του τον Υπουργό-δελφίνο Α.Λοβέρδο, για το...
τι προτίθεται επιτέλους να κάνει με την περίθαλψη των αστυνομικών, από τους οποίους ζητάνε να είναι ήρωες, αλλά τους αμείβουν με 800 ευρώ και τους αφήνουν στην τύχη τους αν αρρωστήσουν.
Σάββας Ι. Αναστασιάδης
Νέα Δημοκρατία
Βουλευτής Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η




Προς τον κ. Υπουργό: Προστασίας του Πολίτη
 

Θέμα: Προβλήματα με την υγειονομική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας- Ελλείψεις Κεντρικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης


Σύμφωνα με την επιστολή με αριθμ. πρωτ. 02/2012 προς το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη, το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας και την Γενική Αστυνομική Δ/νση Θεσσαλονίκης, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με την έλευση του νέου έτους και την αλλαγή της νομοθεσίας σχετικά με την υγειονομική περίθαλψη των ασφαλισμένων του Ο.Π.Α.Δ., 5000 περίπου εργαζόμενοι Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης , καθώς και οι συνταξιούχοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγειονομικής περίθαλψης.
Ιδιαίτερα στο Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται καθημερινά λόγω ελλείψεων:

1) Υγειονομικών Αξιωματικών Ιατρών
2) Ηλεκτρονικών υπολογιστών, γραμμών INTERNET και εκτυπωτών, εργαλεία απαραίτητα για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση των φαρμάκων.
3) Έλλειψη χώρων , με αποτέλεσμα αρκετοί από τους ιατρούς να μην έχουν ξεχωριστό χώρο ιατρείου και να παραβιάζεται το ιατρικό απόρρητο και τα προσωπικά δεδομένα του κάθε ασθενή Αστυνομικού.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:
Με ποιο τρόπο προτίθεστε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σχετικά με την υγειονομική περίθαλψη των εργαζόμενων και των συνταξιούχων Αστυνομικών της Θεσσαλονίκης;
 

Δευτέρα 10η Ιανουαρίου 2012
Ο Ερωτών Βουλευτής
Σάββας Ι. Αναστασιάδης