Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ Κ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ''ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΦΑΠΑΞ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ''

Χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος στους αστυνομικούς υπαλλήλους        


Προς Υπουργό:
- Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

Δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στους αστυνομικούς υπαλλήλους η επικύρωση από τον Υπουργό Εργασίας της απόφασης του Δ.Σ. του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ) «περί χορήγησης εφάπαξ βοηθήματος με την προϋπόθεση της συμπλήρωσης 31 ετών υπηρεσίας στο Σώμα». Ο αρμόδιος Υπουργός προέβη στην επικύρωση της απόφασης του ΤΕΑΠΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων και μιας σειράς επιπρόσθετων και επιβαρυντικών μέτρων για τους αστυνομικούς υπαλλήλους, όπως την αύξηση κατά 25% των ασφαλιστικών τους εισφορών, τη δεύτερη μέσα σε ένα χρόνο, παλαιών και νέων ασφαλισμένων. Η συγκεκριμένη απόφαση απασχολεί και προβληματίζει έντονα το αστυνομικό προσωπικό, καθώς οι οικονομικές συγκυρίες είναι ιδιαίτερα δύσκολες και το κλίμα αρνητικό.
Η πλειονότητα των αστυνομικών υπαλλήλων πασχίζει να ανταπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις και η παραμικρή απώλεια από το πενιχρό εισόδημά τους, στερεί από τον οικογενειακό προϋπολογισμό πολύτιμους πόρους, οδηγώντας τους σε περαιτέρω οικονομικό μαρασμό. Στις συνθήκες αυτές, όπου το αστυνομικό προσωπικό θα έπρεπε να εκτελεί τα καθήκοντά του απερίσπαστο, η απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου δημιουργεί έντονη δυσαρέσκεια.
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
-Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να προβεί στην άμεση απόσυρση και ανάκληση της προαναφερόμενης απόφασης, που προκαλεί δυσαρέσκεια στους αστυνομικούς υπαλλήλους τη δεδομένη δύσκολη οικονομική συγκυρία;