Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ Ο.Π.Α.Δ.

Αθήνα 1 Δεκεμβρίου 2011
Αρ. Πρωτ.: 100/6/3
Προς: Τον Πρόεδρο Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου κ. ΣΟΥΛΙΩΤΗ Κυριάκο
Κοιν.:1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ Χρήστο
2) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. ΟΘΩΝΑ Μανώλη
3) Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτηκ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο
4) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο
5) Πολιτικά Κόμματα
6) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
7) Αστυνομικές Υπηρεσίες

Κύριε Πρόεδρε,

Ασφαλώς και σας είναι γνωστό ότι αρκετοί ιατρικοί Σύλλογοι της Χώρας μας έχουν προχωρήσει το τελευταίο δίμηνο σε αναστολή της εκτέλεσης των συμβάσεων με τον Οργανισμό στον οποίο προΐσταστε έως ότου προβείτε στην εξόφληση των οφειλόμενων μέχρι σήμερα ιατρικών αμοιβών προς τους ιατρούς – μέλη των.
Οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι που εκπροσωπεί η Ομοσπονδία μας, μηνιαίως υποχρεούνται εκ του Νόμου σε παρακρατήσεις από τον μισθό τους για τον Οργανισμό σας, οι οποίες όμως δυστυχώς είναι χωρίς αντίκρισμα καθώς όλες οι παροχές που θα έπρεπε να τους παρέχονται, δεν υφίστανται. Αποτέλεσμα είναι τα μέλη μας και τα μέλη σας να αναγκάζονται να καλύπτουν την οικονομική δαπάνη για την ιατρική τους περίθαλψη από το εισόδημά τους, σε μια εποχή που αυτό μειώνεται κάθε μήνα και μάλιστα σε μια περίοδο που η μείωση είναι ακόμα μεγαλύτερη με τις αναδρομικές κρατήσεις και την αύξηση της φορολογίας, γεγονός που επιβαρύνει περαιτέρω τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.
Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας γι' αυτήν την κατάσταση και αναμένουμε εκείνες τις ενδεδειγμένες ενέργειες από τον Οργανισμό σας ώστε το συντομότερο δυνατόν να αρθεί η αναστολή των συμβάσεων.
Παρακαλούμε την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Οργανισμού μας να συμβάλουν στην επίλυση του προβλήματος.
Δημοσιεύτηκε στο http://www.poasy.gr