Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ''ΦΥΛΑΕΙ'' !!!!

Την έντονη δυσφορία των συναδέλφων μας προκαλούν μια σειρά από αποφάσεις - διαταγές του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Βορείου Ελλάδος και του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης σχετικά με τρόπο χρήσης και την χρήση των αστυνομικών δυνάμεων.
Ειδικότερα αναφερόμαστε:
α) Στην πολυάριθμη και για μεγάλο χρονικό διάστημα φρούρηση ιδιωτικών κτηριακών εγκαταστάσεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που μέχρι προσφάτως

τελούσε υπό κατάληψη, η Ελληνική Αστυνομία και οι υπηρετούντες σε αυτή δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιδιωτικοί φύλακες, παρά μόνο αν απειλείται η δημόσια τάξη και ασφάλεια η εκτός και αν ζητήθηκε η αστυνομική παρουσία και προστασία από τον ιδιώτη και εκπληρούνται οι προϋποθέσεις του Νόμου 3938/2011.
β) Η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, εκτελώντας σχετικές διαταγές, συνδράμει Αστυνομικές Διευθύνσεις άλλων νομών αποστέλλοντας διμοιρίες Υ.Α.Τ. - Υ.ΜΕ.Τ. Το τελευταίο όμως χρονικό διάστημα, παρόλο που οι συνάδελφοι είναι αρκετά καταπονημένοι λόγω των γεγονότων του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, παρατηρείται αυξημένη συχνότητα και διάρκεια στις μετακινήσεις των διμοιριών της Δ.Α.Ε.Θ. Με αποκορύφωμα την τελευταία μετακίνηση μιας διμοιρίας σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Κατερίνη, όπου μετά την λήξη του αγώνα διατάχθηκε να συνοδέψει την φιλοξενούμενη ομάδα από το γήπεδο στο ξενοδοχείο!!!! να αναμένει έξω από αυτό για όση ώρα γευμάτιζαν οι ποδοσφαιριστές και η υπόλοιπη αποστολή !!!! και εν συνεχεία να τους συνοδέψουν στο αεροδρόμιο "Μακεδονία"!!!!!
Πρέπει κύριοι της Φυσικής Ηγεσίας να αντιληφτείτε ότι οι συνάδελφοι μας δεν είναι αναλώσιμα υλικά ,παρά άνθρωποι - επαγγελματίες αστυνομικοί και τέτοια χρήση των αστυνομικών δυνάμεων επιδρά αρνητικά στην ψυχοσύνθεση τους και στο ήδη καταπτοημένο ηθικό τους, το οποίο εμπράκτως και με συγκεκριμένες ενέργειες σας πρέπει να αναπτερώσετε και όχι να τους απαξιώνεται καθημερινά με το να τους χρησιμοποιείται όπως παραπάνω περιγράφεται.

Α.Σ.Π.Α.