Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΕΤΩΝ

poasy
Αθήνα 9 Δεκεμβρίου 2011
Αρ. Πρωτ.: 503/4/26
Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
    Συνάδελφοι,
   Το ζήτημα της μη καταβολής των δαπανών για την εκτός έδρας μετακίνηση του αστυνομικού προσωπικού για υπηρεσιακούς λόγους, σύμφωνα με τις διατάξεις και προϋποθέσεις της σχετικής νομοθεσίας (ΥΑ 2/72000/ 0022, Ν.2685/1999 όπως τροποποιήθηκε με τον  Ν.
3833/2010, ΠΔ 200/1993, όπως κάθε φορά ισχύουν), απασχόλησε για μια ακόμη φορά ιδιαίτερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στη συνεδρίασή του στις 07/12/2011.
    Διαπιστώθηκαν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και σε πολλές περιπτώσεις μεροληπτική προτίμηση προώθησης των σχετικών υπομνημάτων για ορισμένη κατηγορία προσωπικού.
    Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας έθιξε με ιδιαίτερη οξύτητα το ζήτημα στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες. Πέραν των ενεργειών που έχει δρομολογήσει, προτίθεται να καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά ώστε να διαλευκανθεί αν υφίστανται ποινικές ευθύνες σε βάρος των υπευθύνων.
    Σε κάθε περίπτωση πάντως και για να μην υπάρξει κίνδυνος παραγραφής οποιασδήποτε αξίωσης των συναδέλφων που δικαιούνται οδοιπορικά κλπ έξοδα για τις εκτός έδρας μετακινήσεις τους, η Ομοσπονδία συνιστά στα μέλη σας να υποβάλουν ιεραρχικώς σχετική αίτηση, υπόδειγμα της οποίας αποστέλλεται συνημμένα με την παρούσα. Με τον τρόπο αυτό διακόπτεται η παραγραφή και αν δεν συμμορφωθεί άμεσα η Διοίκηση, η Ομοσπονδία αναλαμβάνει το συντονισμό για τη δικαστική διεκδίκηση των οφειλομένων ποσών.
ypografes-poasy