Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΥΖΥΓΟΥ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΕΚΝΩΝ

Δημοσιευμένο στο : PoliceNET of Greece Τρίτη, 27 Δεκέμβριος 2011

Έπεσαν από τα σύννεφα αναγνώστες αστυνομικοί του PoliceNET όταν είδαν στα αναλυτικά σημειώματα της μισθοδοσίας τους να μην τους έχει χορηγηθεί το επίδομα συζύγου και μάλιστα να έχουν αναδρομικές κρατήσεις για το ίδιο επίδομα δύο μηνών.
Το επίδομα συζύγου (οικογενειακή παροχή) καταργήθηκε με τον Νόμο 4024/2011.
Καταργήθηκε το επίδομα συζύγου, ύψους σήμερα 35 € και άλλαξε η αποζημίωση

για κάθε προστατευόμενο τέκνο. Για το 1ο τέκνο χορηγεί 50 €, για το δεύτερο δίδεται προσαύξηση 20 €, για το τρίτο και τέταρτο η προσαύξηση διαμορφώνεται στα 50 € και για το πέμπτο και άνω η προσαύξηση φτάνει τα 70 €.
Το επίδομα που είχε χορηγηθεί για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο με τις αντίστοιχες μισθοδοσίες κρατήθηκε από την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του Ν.4024/2011.

Διαβάστε στη συνέχεια τις σχετικές διατάξεις...
Νόμος 4024/2011 με τίτλο "Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015"
(ΦΕΚ Α-226/27.10.2011)
Άρθρο 17
Οικογενειακή παροχή
1. Για την ενίσχυση της οικογένειας των υπαλλήλων, που εμπίπτουν στις διατάξεις του παρόντος Κεφαλαίου, χορηγείται μηνιαία οικογενειακή παροχή, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των υπαλλήλων, ως εξής:
Για υπάλληλο με τέκνα ανήλικα ή ανίκανα σωματικά ή πνευματικά για άσκηση βιοποριστικού επαγγέλματος με ποσοστό αναπηρίας 50% τουλάχιστον, η παροχή ορίζεται σε πενήντα (50) ευρώ για ένα τέκνο, σε εβδομήντα (70) ευρώ συνολικά για δύο τέκνα, σε εκατόν είκοσι (120) ευρώ συνολικά για τρία τέκνα, σε εκατόν εβδομήντα (170) ευρώ συνολικά για τέσσερα τέκνα, και προσαυξάνεται κατά εβδομήντα (70) ευρώ ανά επιπλέον τέκνο.Η κατά τα ανωτέρω παροχή χορηγείται για τέκνα προερχόμενα από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα, εφόσον είναι άγαμα και δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή το 19ο έτος, εφόσον φοιτούν στη Μέση Εκπαίδευση.
2. Ειδικά, για τέκνα που φοιτούν στην ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση, καθώς και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), η παροχή δίδεται μόνο κατά το χρόνο φοίτησής τους, που προβλέπεται από τον οργανισμό κάθε Σχολής, σε καμιά περίπτωση πέρα από τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.
3. Για τη διακοπή της παροχής, λόγω συμπλήρωσης των ανωτέρω, κατά περίπτωση, ορίων, ως ημέρα γέννησης των παιδιών θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησής τους και, προκειμένου περί φοιτητών ή σπουδαστών, η λήξη του ακαδημαϊκού ή σπουδαστικού έτους.