Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ???

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες χαίρεται
Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου για ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους που τραυματίστηκαν στις 6.12.2011. Δύο από αυτούς σοβαρότερα, ο ένας με εγκαύματα 2ου βαθμού στο πρόσωπο και  το χέρι και ο άλλος με σοβαρή κάκωση στα γεννητικά όργανα. Τα εγκαύματα του συναδέλφου προκλήθηκαν από ρίψη μολότοφ ενώ εκτελούσε υπηρεσία στο Τούρκικο Προξενείο. Άνανδροι και θρασύδειλοι επιτέθηκαν στην συγκεκριμένη δύναμη καλυπτόμενοι κάτω από την ανωνυμία της κουκούλας. (ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ, ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ!!!). 
Ως συνδικαλιστές έχουμε εκφράσει την άποψή μας για την φύλαξη του
 συγκεκριμένου στόχου. ‘Όπως γνωρίζει η ηγεσία μας στόχος στο συγκεκριμένο σημείο, δεν αποτελούν, ο μαντρότοιχος και τα συρματοπλέγματα του κτιρίου, αλλά οι ένστολοι αστυνομικοί που εκτελούν υπηρεσία εκεί (Διμοιρίες, Ομάδα Ζ και σκοποί).
Επίσης θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθειά μας ευγνωμοσύνη προς τους συναδέλφους που έδειξαν  αυταπάρνηση και αυτοκυριαρχία κατά την συγκεκριμένη μέρα και δεν απάντησαν στις προκλήσεις (εξυβρίσεις, ρίψεις μολότοφ και λοιπών αντικειμένων) των γνωστών αγνώστων.
Πως είναι δυνατόν ενώ υπάρχει κλιμάκωση της έντασης της επίθεσης εναντίον μας η διοίκηση να ζητά αποκλιμακώνοντας τα μέσα άμυνας να αντιμετωπίσουμε την παρούσα κατάσταση  ? Βαρεθήκαμε να ακούμε από τον ασύρματο «καμία χρήση οποιουδήποτε δακρυγόνου ή αμυντικού μέσου» , όπου σημειώνω ότι τα μέσα αυτά μας τα παρέχει το Ελληνικό κράτος και σύμφωνα με τα άρθρα 22 Π.Κ.  (άμυνα) και 25 Π.Κ (κατάσταση ανάγκης που αποκλείει το άδικο) οι αστυνομικοί μπορούν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προστατέψουν τους εαυτούς τους, τους συναδέλφους τους και τους λοιπούς πολίτες.
Εξαιτίας του επαγγελματισμού και της αυταπάρνησης που επέδειξαν οι συνάδελφοι μου  δεν είχαμε καμία σπασμένη βιτρίνα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αντί η φυσική μας ηγεσία να τους επιβραβεύει διενεργεί Ε.Δ.Ε  εις βάρος συναδέλφων.
Σίσκος Γεώργιος
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος Α.Σ.Π.Α.Θεσσαλονίκης