Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Π.Δ. 394/2011

poasyΑθήνα 2 Δεκεμβρίου 2011
Αρ. Πρωτ.:302/9/35α
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
         Αντιστράτηγο κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο
Κοιν.: 1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
              κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ Χρήστο
          2) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη
              κ. ΟΘΩΝΑ Μανώλη


          3) Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
              κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο
          4) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λάρισας
          5) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Κύριε Αρχηγέ,
  Μεγάλος όγκος εγγράφων και διαταγών από την Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. από την θεσμοθέτηση του Π.Δ. 394/2001, για την απαρέγκλιτη τήρηση και εφαρμογή του χρόνου εργασίας του αστυνομικού προσωπικού.
  Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα, παρουσιάζονται και επαναλαμβάνονται συνεχείς παραβιάσεις των διατάξεων του Π.Δ. 394/2001 από πλευράς των Προϊσταμένων Υπηρεσιών, χωρίς ο όποιος έλεγχος να καταλήγει και στον καταλογισμό ευθυνών στους υπευθύνους.
  Τελευταία προς τούτο, πέρα από τις συνεχείς παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας και τις διαταγές του Α.Ε.Α., υπήρξαν ενθαρρυντικές παρεμβάσεις από τους Γενικούς Αστυνομικούς Διευθυντές Περιφέρειας Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου με τις σχετικές διαταγές τους προς τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της δικαιοδοσίας τους.
  Όμως το ζήτημα εξακολουθεί να ταλανίζει και να απασχολεί αρκετές Αστυνομικές υπηρεσίες, ως αυτό καταδεικνύεται και με το επισυναπτόμενο από 21/11/2011 έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λάρισας όπου πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζει ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, ο οποίος με την υπ' αριθ. 71298/11/1223199 από 20/11/2011 διαταγή του, διέταξε αυθημερόν την διάθεση της ΟΠΚΕ Λάρισας για λήψη αστυνομικών μέτρων κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα Βέροιας – Λάρισας, αναστατώνοντας τον ατομικό και οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων.
Κύριε Αρχηγέ,
  Παρακαλούμε για μια ακόμη φορά με την προσωπική σας παρέμβαση ώστε οι Διοικούντες να τηρούν απαρέγκλιτα τις διατάξεις του Π.Δ. 394/01, έχοντας από μέρους μας εδραία την πεποίθηση ότι επιτέλους θα υπάρξει και άμεσος καταλογισμός ευθυνών σε συντρέχουσα περίπτωση καταστρατήγησης.
ypografes-poasy
302_9_35a