Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ?

 Κατά τον πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο:
«Κανείς δεν είναι παραπάνω από το νόμο, παρά μόνο οι παραδόσεις μας. Και το άσυλο είναι μια μακρά ακαδημαϊκή παράδοση. Συνδέεται με τις ακαδημαϊκές ελευθερίες, συνδέεται με τη διακίνηση των ιδεών, την αυτοτέλεια, την αυτονομία, την ανεξαρτησία του πανεπιστημίου, από οποιαδήποτε εξωτερικό παράγοντα» δήλωσε ο πρύτανης και συνέχισε: «Για μας, ανεξάρτητα από τη νομοθεσία, το πανεπιστημιακό άσυλο υπάρχει».
Κατά την άποψη μας, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ,
σεβόμαστε την αυτοτέλεια ,την αυτονομία και την λειτουργία του πανεπιστημίου, συμφωνούμε ότι το άσυλο είναι μια ακαδημαϊκή παράδοση και όταν αυτό συνδέεται με τις ακαδημαϊκές ελευθερίες  και  την διακίνηση των ιδεών, είναι απολύτως σεβαστό .

Όταν όμως αντί για ιδέες   διακινούνται εξω-πανεπιστημιακά άτομα ,πέτρες που προέρχονται από φθορές,   βόμβες μολότοφ, ναρκωτικά και κάθε άλλου είδος ατόμων η πράξεων του κοινού ποινικού δικαίου , η παρουσία και η επέμβαση της αστυνομίας είναι τελείως νόμιμη και απαραίτητη και χωρίς καμία  έγκριση του πρύτανη και των πανεπιστημιακών οργάνων.

Διότι σε διαφορετική περίπτωση – μη δράση της αστυνομίας, όταν είναι εν γνώσι της ότι εντός του πανεπιστημίου τελούνται ποινικά αδικήματα  σε βαθμό κακουργήματος, διαπράττεται από την πλευρά της παράβαση καθήκοντος.

Α.Σ.Π.Α