Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ .....

Αγαπητοί συνάδερφοι χαίρεται


Εμείς οι συνδικαλιστές τις περισσότερες φορές καλούμαστε να παίξουμε ένα επικριτικό ρόλο προς την ηγεσία, φυσική και πολιτική, προκειμένου να προστατέψουμε τα συμφέροντα των συναδέρφων. Πρέπει όμως για να είμαστε σωστοί και δίκαιοι να επαινούμε τους πραγματικά άξιους ανωτέρους μας, οι οποίοι εκτός από την πιστή εκτέλεση των διαταγών της Υπηρεσίας, ενδιαφέρονται και νοιάζονται για τα δικαιώματα των συναδέρφων (ωράριο εργασίας, πραγματικές υπηρεσιακές αρμοδιότητες και προστασία της σωματικής τους ακεραιότητας).

Ένας από αυτούς τους ανωτέρους μας που είναι πραγματικά άξιος επαίνου και αυτό δεν είναι προσωπική εκτίμηση αλλά εκτίμηση του συνόλου των συναδέρφων, είναι ο πρώην Διευθυντής μέτρων της Γ.Α.Δ.Θ. ο οποίος προ ολίγων ημερών, έκπληκτοι
 μάθαμε, ότι μετακινήθηκε από αυτή τη θέση.


Δεν ξέρουμε πια είναι πραγματικά οι λόγοι αυτής της ξαφνικής και άδικης μετακίνησης για την καινούργια του θέση η οποία τον υποβαθμίζει ενώ ο συγκεκριμένος είναι πραγματικά άξιος και επιχειρησιακά  καταρτισμένος. Υπάρχει έκδηλη η απορία των συναδέλφων για τους λόγους αυτής της πραγματικά άκαιρης μετακίνησης εν μέσω γεγονότων και εν αναμονή τους. Στο παρελθόν τέτοιου είδους μετακινήσεις μόνο αρνητικά αποτελέσματα είχαν για την υπηρεσία και για τους άντρες. Υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια και θλίψη από αυτή τη μετακίνηση στους άντρες των μάχιμων υπηρεσιών διότι σε όλες τις δύσκολες μάχες ήτανε μαζί τους.


Τελικά οι καταγγελίες της ΠΟΑΣΥ προς τους τέως υπουργούς δημοσίας τάξεως με τέτοιου είδους μετακινήσεις και αναξιοκρατικές κρίσεις  αληθεύουν .


ΥΣ. Πιστεύουμε αυτή η αδικία να αρθεί και να διορθωθεί.  Εξάλλου το δόγμα του Υ.Π.Π. ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση και ο συγκεκριμένος αξιωματικός ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος.

Σίσκος Γεώργιος
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος Α.Σ.Π.Α.