Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

"ΠΑΓΩΜΑ" ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ

Επειδή πολλοί συνάδελφοι έχουν απορίες και ερωτήματα σχετικά με το μέχρι πότε θα ισχύει το «πάγωμα»  των μισθολογικών προαγωγών και του χρονοεπιδόματος, σας ενημερώνουμε περιεκτικά σχετικά με το περιεχόμενο της σχετικής εγκυκλίου του Α.Ε.Α που έχει εκδοθεί:

1.Η αναστολή χορήγησης της μισθολογικής προαγωγής και του χρονοεπιδόματος ξεκινάει από 1-7-2011 και μέχρι την θέσπιση του νέου ειδικού μισθολογίου των ενστόλων.

2.Αν κάποιος δικαιούται  μισθολογική προαγωγή η  χρονοεπίδομα πριν την 1-7-2011 αυτή θα δοθεί κανονικά ασχέτως του πότε θα εκδοθεί η σχετική διοικητική πράξη.

3.Σε περίπτωση προαγωγής αστυνομικού μετά την 1-7-2011 αυτός θα λάβει αυξημένο βασικό μισθό ίσο με το βαθμό της προαγωγής του και όχι μεγαλύτερη μισθολογική προαγωγή του βαθμό του (δηλ. Α/Β  με δεκατρία (13) έτη υπηρεσίας που παίρνει βασικό μισθό Α/Β ,προαγόμενος στον βαθμό Α/Α θα πάρει την μισθολογική προαγωγή του βαθμού αυτού, ενώ Α/Β με δεκαοχτώ (18) έτη υπηρεσίας που παίρνει βασικό μισθό 2/3 Α/Υ  προαγόμενος σε Α/Α δεν θα λάβει μεγαλύτερη μισθολογική προαγωγή (Α/Υ).

4.Ομοίως σε περίπτωση ένταξη Ε.Φ και Σ.Φ στο αστυνομικό προσωπικό με το βαθμό του Αστυφύλακα , αυτός θα συνεχίσει να λαμβάνει ως βασικό μισθό ,το μισθολογικό κλιμάκιο που ήδη λάμβανε, το οποίο είναι σαφώς μεγαλύτερο από την μισθολογική προαγωγή του Αστυφύλακα ,στο βαθμό του οποίου εντάχθηκε.

Α.Σ.Π.Α