Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ!!!!

Η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Αστυνομικών (Α.Σ.Π.Α) Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει, "χτυπάει το καμπανάκι" σε όλους του συναδέλφους, σε όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς, σε κάθε καλόπιστο υποστηρικτή των χιλιάδων χαμηλόβαθμων αστυνομικών που συναντά καθημερινά στο πεζοδρόμιο, κάποιοι προσπαθούν να υπονομεύσουν την διαρθρωτική δομή του Μισθολογίου μας.
Έχει τονίσει εδώ και πάρα πολύ καιρό η μεγάλη πλειοψηφία του Συνδικαλιστικού Κινήματος των Αστυνομικών (Π.Ο.ΑΣ.Υ) ότι με το νέο Μισθολόγιο πρέπει :


1.Να υπάρξουν νέα ορθολογικά μισθολογικά κλιμάκια (συντελεστές) ώστε να
 εκλείψουν οι σημερινές στρεβλώσεις και ανισότητες και να ενισχυθούν οι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί που ανήκουν στα πρώτα εισαγωγικά κλιμάκια και έχουν λίγα χρόνια προϋπηρεσίας .


2.Ο εισαγωγικός συντελεστής ( μισθολογικός βαθμός) του Αστυφύλακα να είναι η Μονάδα (1) και ο Βασικός Μισθός τα 899 ευρώ.


3.Να ληθφούν υπόψη οι αναγνωρισμένες από όλους ιδιαίτερες συνθήκες εργασίες και η φύση του επαγγέλματος των αστυνομικών(επικίνδυνο και ανθυγιεινό).
Προκειμένου λοιπόν όλα αυτά - και μια σειρά άλλες επι μέρους παράμετροι -να μπορούν να γίνουν αποδεκτά και πειστικά από το Υπουργείο Οικονομικών και το Προστασίας του Πολίτη και να αποτελέσουν μια βάση διαπραγμάτευσης αποτυπώθηκαν επιστημονικά από μια μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Από δώ και πέρα λοιπόν - μετά την γνωστοποίηση του περιεχομένου της μελέτης- άρχισαν τα "όργανα".
Το εδώ και πάρα πολλά χρόνια επικαλούμενο "κατεστημένο" της Κατεχάκη, θελώντας να δείξει την "χρησιμότητα" του και να διαφυλάξει τα υπό αίρεση οικονομικά του "οφίκια", έβαλε τα "ξωτικά" και πιάσανε δουλειά και στον αντίποδα της δική μας πρότασης θα ετοιμάσουν την δική τους που θα συνιστάτε στο μεγάλωμα της ψαλίδας μεταξύ χαμηλοβάθμων και αξιωματικών και για να πείσουν τις ηγεσίες των παραπάνω Υπουργείων θα τις δελεάσουν με μια μισθολογική ετήσια δαπάνη μειωμένη ίσως και κατά 20%, στραγγίζοντας τον χαμηλόβαθμο αστυνομικό και εξαναγκαζοντας τον να ζήσει κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Καλούμε την Ομοσπονδία μας, και όλους τους συναδέλφους τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά, αν αντιληφθούμε τέτοιες μεθοδεύσεις να τις καταγγείλουμε.

Η μεγάλη μάχη του Μισθολογίου πρέπει να κερδιθεί και θα κερδιθεί γιατί εμείς, θέλουμε και μπορούμε να δίνουμε αγώνες και μάχες .


Α.Σ.Π.Α