Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΑ !!!

Η οριακή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, καθώς και τα σκληρά μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται και οδηγούν τους πολίτες σε υπεράνθρωπες θυσίες και μεγάλη ανησυχία για το μέλλον τους.

Μεταξύ αυτών που πλήττονται σημαντικά, είναι και οι αστυνομικοί της χώρας.

Είναι οι άνθρωποι που συμβάλουν στην τήρηση του νόμου και κάνουν να αισθάνεται ασφαλής ο πολίτης μέσα στην χώρα του.

Πρέπει να  λάβουμε υπόψη, και σίγουρα δεν είναι μόνο αυτοί που πλήττονται από αυτά τα μέτρα λιτότητας.

Ότι από τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, οδηγούν τους ίδιους και τα
 μέλη των οικογενειών τους σε μεγάλη απόγνωση, αυτό ίσως να μεταφέρεται και στο εργασιακό περιβάλλον.

Την επικινδυνότητα  στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, την κοινωνική απαξίωση που συνεχώς αυξάνεται και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται η προσωπικότητα τους και να καταρρακώνετε η αξιοπρέπειά τους.

Προσπαθούν να λύσουν τα οικονομικά προβλήματα στον οικογενειακό προϋπολογισμό μετά από την μεγάλη μείωση του μισθού τους και τις διάφορες εισφορές που είναι δυσβάσταχτες και πρέπει να πληρώσουν, καθώς οι περισσότεροι αστυνομικοί έχουν προγραμματίσει τα οικονομικά τους, όπως όλοι, σε διαφορετικές συνθήκες όπως (δάνεια , φροντιστήρια, εκπαίδευση, κοινωνικές υποχρεώσεις κλπ ).


Παρόλα τα ανωτέρω οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν την κατάσταση με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, και θα το κάνουν μέχρις ότου η πατρίδα μας να βγει από αυτή την κρίση.

Υπάρχουν αστυνομικοί που βάζουν από τα περισσεύματα του  μισθού τους, για την αντιμετώπιση των ελλείψεων στις υπηρεσίες  σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ώστε να μην υπάρξει καμιά ανησυχία για την ασφάλεια του πολίτη και της κοινωνίας.

Συνεπεία όλων πρέπει να θεσμοθετηθεί ένα δίκαιο μισθολόγιο για τα σώματα ασφαλείας, αναγνωρίζοντας  το επικίνδυνο του επαγγέλματος, και να καθιερωθεί μια  αξιοπρεπή  αμοιβή για την πέραν του πενθημέρου εργασία , όπως και για την νυχτερινή εργασία.

Να λυθεί μόνιμα το πρόβλημα των πόρων που απαιτούνται, για την εύρυθμη λειτουργία των Αστυνομικών Τμημάτων, και των αστυνομικών σε εξοπλισμό και τεχνικά μέσα.

Δολμάς Χρήστος
Αντιπρόεδρος Ε.Α.Υ.Ν.Θ.
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος Α.Σ.Π.Α.