Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ..........!!!!!

Η Α.Σ.Π.Α θεωρεί υποχρέωση της ,έστω και για τα αυτονόητα - αλλά αυτά είναι δυστυχώς που μας απασχολούν καθημερινά και ταλαιπωρούν τους συναδέλφους - γνωστά μεν στον νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Υπ/γο Τρύφωνα ΚΟΥΚΙΟ, αλλά παραμένουν προβλήματα που επιδέχονται άμεσες λύσεις καθόσον εξαρτώνται άμεσα των αρμοδιοτήτων του, να τα υπενθυμίσει και να το υπομνήσει για πολλοστή φορά.

Η παραβίαση του  Π.Δ. 394/2001 που αφορά το χρόνο εργασίας του Αστυνομικού προπικού και πιο συγκεκριμένα :
α) Η ανακοίνωση της υπηρεσίας για το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα, ενώ θα έπρεπε να ανακοινώνεται μέχρι τις 14.00 ώρα κάθε Παρασκευή, δυστυχώς κάτι τέτοιο στο σύνολο σχεδόν των Υπηρεσιών εν εξυπηρετείται και η  ανακοίνωση της υπηρεσίας προς τους συναδέλφους γίνεται την κάθε  προηγούμενη ημέρα ακόμη και μετά τις 14.00 εκάστης, με αποτέλεσμα να δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα στον οικογενειακό και κοινωνικό προγραμματισνμό των συναδέλφων.
β) Επίσης οι τακτικές ανακλήσεις των ημερησίων αναπαύσεων ακόμη και  της ίδια ημέρας, οι οποίες είχαν ήδη ανακοινωθεί,αποτελούν μείζον πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα.

Σας υπενθυμίζουμε την σε γνώση σας  διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. με αρ. πρωτ. 7010/5/116 από 29-9-2010 για την απαρέγκλιτη τήρηση του Π.Δ. 394/2001. Καθώς και ότι η μη  τήρηση του Π.Δ. 394/2001 «Χρόνος  εργασίας αστυνομικού προσωπικού» είναι πειθαρχικό παράπτωμα.

Α.Σ.Π.Α.