Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ...........ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!!!

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ...........ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!!!
Η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Αστυνομικών Θεσσαλονίκης (Α.Σ.Π.Α), παρακολουθεί εδώ και μέρες μια συντονισμένη προσπάθεια να τα φορτώσουν όλα όσα διαδραματίσθηκαν στους δρόμους τις τελευταίες μέρες στην Αστυνομία και τους Αστυνομικούς.
Και μιλάνε ή για αστυνομική προβοκάτσια, ή για υπόγειες και άλλες διαδρομές με κουκουλοφόρους, αντιεξουσιαστές, παρακρατικούς, ακροδεξιούς,αριστερούς, δεξιούς, κεντρώους κλπ.
Μπαίνουμε λοιπόν σε αυτή  την διαδικασία αντιπαράθεσης και διαλόγου,
με αφορμή την από Σάββατο 22 Οκτώβρη ανακοίνωση της ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων που με μεγάλη ευκολία και αυτή προσέτρεξε να κατηγορήσει και να "φορτώσει" και στην αστυνομία ευθύνες για την " απρόκλητη επίθεση κατά των διαδηλωτών".
Κατ' αρχή θα συμφωνήσουμε με το μέρος της ανακοίνωσης τους που αναφέρει:
"τις τελευταίες ημέρες την επικαιρότητα σημάδεψαν οι πρωτόγνωρες σε μέγεθος, μεγαλειώδεις και δυναμικές σε παλμό κινητοποιήσεις μεγάλου πλήθους κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων της χώρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας έναντι των δημοσιονομικής φύσης μέτρων που προωθεί η Κυβέρνηση.Οι εκδηλώσεις αυτές, είναι ενδεικτικές της αφύπνισης του ελληνικού λαού και της έντονης -πλην όμως υγιούς- αντίδρασης του απέναντι στις υιοθετούμενες πολιτικές, έμελλε δυστυχώς να επισκιαστούν και να στιγματιστούν από το τραγικό γεγονός της απώλειας ενός συμπολίτη μας, ο οποίος -ασχέτως των όποιων αιτίων θανάτου του- προστίθεται στον κατάλογο των θυμάτων ενός ιδιότυπου "πολέμου" που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας από την ανεξέλεγκτη δράση ομάδων που υπονομεύουν τους κοινωνικούς αγώνες, σκορπίζοντας το χάος και επενδύοντας σε αυτό υπό την ανοχή δυστυχώς της Πολιτείας ".
Μέχρι εδώ συμφωνούμε απόλυτα, όμως διαφωνούμε κάθετα ότι η δράση των παραπάνω ομάδων έχει και την ανοχή της Αστυνομίας, των Αστυνομικών η των "κατασταλτικών μηχανισμών "όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση σας.
Οι αστυνομικοί ως εργαζόμενοι έχουν πληγεί  και αυτοί από τα δημοσιονομικά μέτρα των περικοπών της Κυβέρνησης και προερχόμενοι στην πλειοψηφία τους οι ίδιοι και οι οικογένειες τους από την ίδια κοινωνική διαστρωμάτωση με αυτή που πλήττεται από τις παραπάνω πολιτικές, είναι εκ φύσης και θέσεως απέναντι σε κάθε δράση ατόμων ή ομάδων που υπονομεύουν τους κοινωνικούς αγώνες με την δράση τους, αλλοιώνουν το μήνυμα που θέλουν να στείλουν οι εργαζόμενοι, δεν σέβονται ούτε την δημόσια, ούτε την ιδιωτική περιουσία, αλλά προπάντων την ανθρώπινη ζωή!!!
Η δε δράση, των "κατασταλτικών μηχανισμών" όπως αρέσκεστε να αποκαλείται την Ελληνική Αστυνομία και τις υπηρεσίες της, σε δημόσιες συναθροίσεις, πορείες,διαμαρτυρίες και άλλες μορφές δράσης των εργαζομένων - όπως γνωρίζεται αλλά αποσιωπείτε -υπόκεινται στον έλεγχο της Εισαγγελικής Αρχής η οποία έχει φυσική παρουσία στον χώρο που λαμβάνουν χώρα τα "δρώμενα" και αν οι αστυνομικές δυνάμεις είναι ανοχικές, ή ολιγωρούν, ή συμπράττουν, ή ακόμη και αν επιτεθούν απρόκλητα ενάντιων των διαδηλωτών, μπορούν κάλλιστα να ελεγχθούν από την Εισαγγελική Αρχή αλλά από κανέναν άλλον που αυτόκλητα θα προσπαθήσει  να την υποκαταστήσει!!!

Οι παραπάνω διευκρινήσεις μας, εξ αφορμής της δική σας ανακοίνωσης απευθύνονται και προς κάθε άλλη κατεύθυνση θεσμική ή μη που προσπαθεί να εμπλέξει τους αστυνομικούς "ως συνεργάτες", είτε των κουκουλοφόρων, είτε των αντιεξουσιαστών, είτε των ακροδεξιών, είτε κομματικών οργανώσεων.
Η παρουσία μας στις δημόσιες συναθροίσεις, διαμαρτυρίες και πορείες έχει ως μοναδικό σκοπό την διασφάλιση των ατομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών, διαμαρτυρομένων και μη και των θεσμών της Ελληνικής Δημοκρατίας. Πέραν αυτών, η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Αστυνομικών Θεσσαλονίκης (Α.Σ.Π.Α.) προσυπογράφει μαζί σας και "καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση κατά των διαδηλωτών από τους "γνωστούς - αγνώστους" , εκφράζει την οδύνη της για το τραγικό θάνατο του συνδικαλιστή - συμπολίτη μας, απευθύνει προς την οικογένεια του εκλιπόντος τα θερμά και ειλικρινή της συλλυπητήρια, και διατυπώνει την ελπίδα ο άτυχος συμπολίτης μας να είναι το τελευταίο θύμα στο βωμό των κοινωνικών αγώνων που υπονομεύονται από τη δράση ακραίων ομάδων, πλήττοντας κατ' αποτέλεσμα την ίδια την ποιότητα της Δημοκρατίας μας".
Επίσης σας διαβεβαιώνουμε ότι οι αστυνομικοί, όταν χρησιμοποιούνται σωστά και μέσα σε λογικά πλαίσια φυσικής παρουσίας ως εργαζόμενοι ανταποκρίνονται πλήρως στην ευθύνη "της προστασίας της ζωής και των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών" ενεργώντας πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας.
Όμως κάνουμε και λάθη ως άνθρωποι, ειδικά όταν ξεπεραστούν τα όρια της φυσικής μας αντοχής και καταπονούμαστε από την πολυχρησία.
Τέλος ευχόμαστε καλή ανάρρωση και στους εκατοντάδες συναδέλφους μας που τραυματίσθηκαν, τις τελευταίες μέρες, ορισμένοι εξ αυτών και με σοβαρά εγκαύματα, κατά τα επεισόδια, για τους οποίους κανείς δεν είπε ούτε μια καλή κουβέντα, ούτε μια λέξη!!!
Α.Σ.Π.Α.