Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΚΑΙΡΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ!!!!

ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΚΑΙΡΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ!!!!

                                      Συνάδελφοι,
τελικά αποδεικνύεται ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, έτσι και η τελευταία πορεία διαμαρτυρίας μας στις 17 Οκτώβρη στην Αθηνά σε συνδυασμό με τις καίριες παρεμβάσεις του Συνδικαλιστικού μας Κινήματος σε Κυβέρνηση και  Πολιτικά Κόμματα  έφερε αποτελέσματα.  
Στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 -2015»                                                     είχαμε     τις παρακάτω δύο (2) θετικές εξελίξεις :


  1. Στις  διατάξεις της παραγράφου 10 του άρθρου 1 του πολυνομοσχεδίου  έγινε προσθήκη από τον Υπουργό Οικονομικών  και έτσι δεν εμπίπτουν όσοι  έχουν αποστρατευτεί από τα Σώματα Ασφαλείας (Αστυνομικοί) και  έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους και όσοι έχουν συμπληρώσει τριάντα πέντε (35) συντάξιμα χρόνια , που αφορούσε  την περικοπή της κύριας σύνταξης που λαμβάνουν σε ποσοστό 40% για το τμήμα άνω των 1000€.

Η παραπάνω ρύθμιση λαμβάνει υπ' όψιν τις  ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος, δεν αποτελεί  καμία ιδιαίτερη μεταχείριση ή εξαίρεση των αστυνομικών σε σχέση με τους άλλους εργαζόμενους και συνταξιούχους στην χώρα μας. Παρά μόνο μια  δίκαιη απόφαση της Πολιτείας που  έχει χρέος να επιφυλάσσει την ίδια μεταχείριση και αντιμετώπιση σε όλους τους εργαζόμενους.

2. Επίσης κατατέθηκε τροπολογία σύμφωνα με την οποία   το τρίτο εδάφιο της περίπτωσης β της παρ. 2 του άρθρου 38 του Ν.3986/11 που καθιέρωνε  την   ειδική εισφορά 2% (1% υπέρ Ο.Α.Ε.Δ ΚΑΙ 1% υπέρ Τ.Π.Δ.Υ) από το σύνολο του  προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού Ξηράς, η ανωτέρω διάταξη τροποποιείται και έτσι όσοι εκ του ένστολου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας είναι ασφαλισμένοι στο Μ.Τ.Σ, η ειδική εισφορά υπέρ Ο.Α.Ε.Δ. υπολογίζεται σε 1% και σε 1% υπέρ του Μ.Τ.Σ.

Η δημιουργία αυτού του πόρου – μαζί με άλλες – συμβάλει σημαντικά στην βιωσιμότητα του Μ.Τ.Σ. και το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει .

Συνάδελφοι,
με τις παραπάνω εξελίξεις δεν σημαίνει ότι υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα, είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα να αντιμετωπίσουμε κάθε μελλοντική πρόκληση και ιδιαίτερα αυτή του Μισθολογίου μας!!!!

Όλοι μαζί ενωμένοι!!!!

Α.Σ.Π.Α.