Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΔΩΣΤΕ ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ ΣΤΟ Μ.Τ.Σ. !!!!!Αφορά και τους παλιούς και τους νέους συναδέλφους...


ΔΩΣΤΕ ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ ΣΤΟ Μ.Τ.Σ. !!!!!
mtsΜε αφορμή την νέα αναστολή πληρωμής στην τακτή ημερομηνία (5-11-2011) του μερίσματος του Μ.Τ.Σ η Α.Σ.Π.Α. υπενθυμίζει τις δεσμεύσεις του Κου ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ και απαιτεί να γίνουν άμεσα πράξη τώρα από την νέα θέση του στην Κυβέρνηση.
Η προ έτους προσπάθεια σταθεροποίησης του Μετοχικού Ταμείου Στρατού περιείχε δύο σκέλη :
α)Μείωση του μερίσματος κατά 25%, αύξηση των εισφορών κατά 25% (από 4% η κράτηση στο 5%).
β)Διακανονισμός - ρύθμιση των υποχρεώσεων - οφειλών του Ταμείου ύψους περίπου 160 εκατ. ευρώ προς το Υπουργείο Οικονομικών σε βάθος 20ετίας.

Το πρώτο σκέλος των μειώσεων εφαρμόσθηκε άμεσα - παρά τις όποιες αντιδράσεις-, όμως η ρύθμιση των χρεών, παρόλο που ήταν δέσμευση του τότε Υπουργού Εθνικής Άμυνας και νυν Αντιπροέδρου και Υπουργού Οικονομικών Κου Βενιζέλου, ακόμη δεν έχει γίνει, με αποτέλεσμα το Ταμείο να "πνίγεται" και να "αργοπεθαίνει" μέρα με την ημέρα και χιλιάδες απόστρατοι κάθε τρίμηνο να ζουν με την αβεβαιότητα καταβολής του μερίσματος τους.
Επιπλέον η παρακράτηση των εισφορών από το Υπουργείο Οικονομικών  έχει οδηγήσει το Ταμείο σε παράνομη "στάση πληρωμών" του Β.Ο.Ε.Α. (βοήθημα οικογενειακής αυτοτέλειας) με πολλαπλές οικονομικές παρενέργειες στους δικαιούχους του.
Κύριε Υπουργέ,
Έχετε υποχρέωση έναντι των αποστράτων στελεχών - μερισματούχων του Στρατού και της Αστυνομίας, αλλά και έναντι των εν ενεργεία μετόχων και ειδικά των νέων μέτοχων του Ταμείου έστω και σήμερα να δώσετε λύση, ρυθμίστε άμεσα και ευνοϊκά τα χρέη του Ταμείου προς το Υπουργείο σας, βοηθήσετε στην προσπάθεια σταθεροποίησης του Ταμείου, που αν συνδυαστεί με την λήψη επιμέρους διαρθρωτικών μέτρων εξυγίανσης και ανάπτυξης του από την πλευρά του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της Διοίκησης του Ταμείου θα επιτευχθεί η απρόσκοπτη καταβολή των μερισμάτων και των Β.Ο.Ε.Α. και η μελλοντική επάνοδος του σε τροχιά ανάπτυξης.
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ!!!!
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ Β.Ο.Ε.Α.!!!!
ΟΧΙ!!! ΑΛΛΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ.!!!
ΝΑΙ!! ΣΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ -ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ - ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ.!!!!
Α.Σ.Π.Α.