Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ Α.Σ.Π.Α. ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Α΄,Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ... ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ...

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ                                      Θεσ/νίκη 1-11-2011
    ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ(Α.Σ.Π.Α) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
                     aspapolice@gmail.com                                                                                       
      ΠΡΟΣ
                                             Βουλευτές Α’ κ Β΄ Θεσσαλονίκης
                                        
                       Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α

Η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Αστυνομικών Θεσσαλονίκης θεωρεί υποχρέωση της έναντι:
α) της μεγάλης πλειοψηφίας του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας που είναι οι χαμηλόβαθμοι και νέοι Αστυνομικοί.
β)των Αστυνομικών που είναι εν δυνάμει χαμηλοσυνταξιούχοι.
γ) των εν αποστρατεία χαμηλοσυνταξιούχων πρώην συναδέλφων μας που λόγω της μη αυτεπάγγελτης αποστρατείας τους έχουν υποστεί μειώσεις πάνω από 50% .

Να ζητήσει: Να μην υιοθετηθεί από εσάς η προκλητική και απαράδεκτη απόφαση Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ/ΤΠΑΣ, σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η εφεξής απόδοση - καταβολή του εφάπαξ με την συμπλήρωση πραγματικών τριάντα ενός (31) ετών υπηρεσίας. Διότι αυτή υπονομεύει τα συμφέροντα όσων χαμηλόβαθμων αστυνομικών έχουν δικαιωματικά αποφασίσει ή θα αποφασίσουν να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης και λαμβάνουν  χαμηλό εφάπαξ να περιμένουν χρόνια να τους αποδοθεί αυτό και εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των Ανωτάτων Αξιωματικών, αφού το σύνολο τους αποστρατεύονται αυτεπάγγελτα μετά το 31ο έτος υπηρεσίας να λαμβάνουν αμέσως το υψηλό εφάπαξ τους !!!!!!  
Να προτείνει, δέσμη μέτρων - προτάσεων που ως σκοπό έχουν την ενίσχυση της ρευστότητας και αποθεματικότητας του ΤΕΑΠΑΣΑ/ΤΠΑΣ, ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη μελλοντική καταβολή του εφάπαξ των αστυνομικών:
1.Την σταδιακή αύξηση του χρόνου απόδοσης - καταβολής του εφάπαξ, σύμφωνα με τις διατάξεις του πρόσφατου συνταξιοδοτικού νόμου.
2.Εάν ο αριθμός των αποστρατειών είναι μεγάλος (που ένεκα των τελευταίων μειώσεων κατά 40% και 20% δεν θα είναι) και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί στα πλαίσια της παραπάνω πρότασης να γίνεται απόδοση - καταβολή του εφάπαξ με ετήσια λίστα προτεραιότητας στην οποία θα προηγούνται :α)όσοι έχουν πολλά έτη υπηρεσίας, β) η ημερομηνία διαγραφής.
3.Αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του εφάπαξ στον Μ.Ο. της τελευταίας πενταετίας σύμφωνα με την πρόταση της αναλογιστικής μελέτης του 2008  για το Ταμείο (Φράγκος - Π.ΟΑΣ.Υ-Π.Ο.ΑΞΙ.Α) .
4.Καταβολή κρατήσεων εικοσιτεσσάρων (24) μηνών στον καταληκτικό και προκαταληκτικό βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή. Η εν λόγω ρύθμιση - μέτρο θα επιβαρύνει κυρίως τους ανώτατους αξιωματικούς που λαμβάνουν επόμενο και μεθεπόμενο βαθμό χωρίς να εισφέρουν στο ταμείο.
Α.Σ.Π.Α.