Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Αλλάζει το βαθμολόγιο?

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ;;;

Τα πάνω κάτω φέρνει στον Ν.3686/2008 (βαθμολόγιο) η πρόσφατη δικαστική δικαίωση 22 ανθυπαστυνόμων που έκαναν προσφυγή μέσω του δικηγορικού γραφείου του κ. Πέτρου ΜΗΛΙΑΡΑΚΗ στο διοικητικό ακυρωτικό Εφετείο Αθηνών πριν από 3 χρόνια, όταν θεσπίστηκαν οι νέοι κανόνες προαγωγής και βαθμολογικής εξέλιξης των Ανθυπαστυνόμων, που προβλέπει να γίνεται με γνώμονα τα συνολικά χρόνια υπηρεσίας (26 έτη από κατάταξη) κι όχι από συγκεκριμένο χρόνο παραμονής στον βαθμό του Ανθυπαστυνόμου.

Με την απόφαση του Ακυρωτικού Εφετείου Αθηνών, ικανοποιείται η προσφυγή και ουσιαστικά επιβάλλεται στο αρχηγείο η  προαγωγή  όχι μόνο όσων δικαιώθηκαν αλλά και κατά την άποψη μας και όλων όσοι συγκαταλέγονται σ' αυτή την κατηγορία. Είναι ευνόητη πλέον η αναγκαιότητα επανεξέτασης των διατάξεων του προαναφερόμενου νόμου, τόσο από την ηγεσία του Υπουργείου, όσο και από το συνδικαλιστικό κίνημα, καθώς πέραν των Ανθυπαστυνόμων που θα πρέπει να λάβουν τον επόμενο βαθμό,  δημιουργείται και μείζον ζήτημα και για όσους ήδη έλαβαν τον βαθμό του Υ/Β και είχαν πέραν των 26 ετών υπηρεσίας (29, 30, κ.λ.π.) και οι οποίοι θα πρέπει να λάβουν άμεσα τις ανάλογες βαθμολογικές προαγωγές και μέχρι τον βαθμό του αστυνόμου Β'.
Αντώνης ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ
Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ
Παραθέτουμε και την  διαταγή του αρχηγείου.

"ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ: 6003/3/ 84-κγ

9 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΕΜΑ : Προαγωγή στο βαθμό του Υπαστυνόμου Β' των Aνθυπαστυνόμων

1. Σας γνωρίζουμε ότι με την ανωτέρω α) σχετική, έγινε δεκτή η από 18-3-2009 αίτηση ακυρώσεως των αναγραφομένων στο θέμα Ανθυπαστυνόμων για προαγωγή τους στο βαθμό του Υπαστυνόμου Β' κατ' εξαίρεση των προβλεπομένων στο άρθρο 7 του Ν. 3686/2008.

2. Κατόπιν τούτου παρακαλούμε να γνωστοποιήσετε ενυπογράφως στους ενδιαφερόμενους με αποδεικτικό που θα τηρήσετε οτο Αρχείο της Υπηρεσίας σας, ότι εφόσον επιθυμούν την προαγωγή τους στο βαθμό του Υπαστυνόμου Β΄, σε εκτέλεση της ως άνω δικαστικής απόφασης που δυνάμει του (β) σχετικού είναι δεσμευτική για τη Διοίκηση, να υποβάλουν σχετική αίτηση, επί της οποίας να συνταχθεί έκθεση εγχείρισης, όπου θα εκφράζουν ιη βούλησή τους για την υπαγωνή τους στη ρύθμιση του άρθρου 7 του Ν. 3686/2008.

3.Να ενημερώσετε επίσης ενυπογράφως τους με α/α 10 και α/α 17 Ανθυπαστυνόμους, που έχουν ήδη προαχθεί στο βαθμό του Υπαστυνόμου Β', ότι σε περίπτωση που επιλέξουν την προαγωγή τους σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις, θα ανακληθεί η προηγούμενη απόφαση προαγωγής τους προκειμένου να να προαχθούν σύμφωνα με τα οριζόμενα στην (α) σχετική.

4. Λαμβανομένου υπόψη του ισχύοντος νομικού πλαισίου, από το οποίο προκύπτει, χωρίς περιθώριο αμφισβήτησης, ότι οι προαγόμενοι στο βαθμό του Υπαστυνόμου Β' κατ' εφαρμογή των διατάξεων του (γ) σχετικού, δεν δικαιούνται να υποβάλλουν στη συνέχεια αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις για εισαγωγή τους στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετ/σης Aνθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.), καθόσον για το λόγο αυτό καλούνται μόνο όσοι κατέχουν το βαθμό του Ανθυπαστυνόμου, προς δε και οι Υπαστυνόμοι Β', που έχουν προαχθεί στο βαθμό τους με βάση ειδικές διατάξεις (π.χ. επ' ανδραγαθία, ολυμπιονίκες κλπ) παρακαλούμε να ενημερώσετε τους ανωτέρω για τα ισχύοντα και το μελλοντικό αποκλεισμό τους, εκ του λόγου αυτού, από τη συμμετοχή τους τους στις προαναφερόμενες εξετάσεις.

5. Οι αιτήσεις να υποβληθούν απαρεγκλήτως μέχρι το τέλος του μηνός Σεπτεμβρίου τ.ε. στη Δ/νση Aστυν. Προσωπικού /Τμήμα 20 /Γραφείο 20 (τηλ. επικοινωviας 2106922170 P.Ο.L. 1031220) για τις δικές του περαιτέρω ενέργειες.