Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ.... ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ ΑΤΟΛΜΙΑ....!!!!

ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ ΑΤΟΛΜΙΑ.......................!!!!!!!!
Μελέτες επί μελετών, πορίσματα, σχεδιασμοί επί χάρτου "αραχνιάζουν" στα συρτάρια της Κατεχάκη που έχουν ως αντικείμενο την περιβόητη ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ -ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ των Αστυνομικών Υπηρεσιών.
Άλλες κινούνται στην πεπατημένη με
συνενώσεις αστυνομικών τμημάτων και υπηρεσιών ανά αστυνομική διεύθυνση στα πλαίσια του "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ", άλλες που
θεωρούν ήδη παρωχημένη και ξεπερασμένη την προηγούμενη και παρουσιάζουν μια πιο "προχωρημένη" οργάνωση, δομή και λειτουργία της Αστυνομίας (βλέπε μελέτη ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΗ για Π.Ο.ΑΣ.Υ), πάντως όλες έχουν κάτι νέο να δώσουν που σίγουρα θα είναι προς όφελος της λειτουργίας του Οργανισμού και της Κοινωνίας. Οι μόνοι που δεν επιθυμούν - τολμούν να γίνει αναδιάρθρωση στην ΕΛ.ΑΣ. είναι η ίδια Φυσική Ηγεσία της Αστυνομίας, η οποία μάλιστα σε ανακοίνωση της (20-09-2011) ρητά αναφέρει " Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας δεν επεξεργάζεται σχεδιασμό που αφορά κατάργηση, μείωση ή συγχώνευση Υπηρεσιών του Σώματος" και επιπλέον κύκλοι του Α.Ε.Α. επικαλούνται και την αρνητική οικονομική συγκυρία!!!!! Εμείς πιστεύαμε και πιστεύουμε πως η αναδιάρθρωση με κατάργηση, μείωση ή συγχώνευση Υπηρεσιών θα έχει άμεση οικονομία σε πόρους, μέσα και προσωπικό. Η σημερινή πολυδιάσπαση των αστυνομικών υπηρεσιών και αστυνομικά τμήματα "ταμπέλες" έχει και τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό που "χάνεται" όμως μέσα σε γραφειοκρατικές υπηρεσίες έχει και υψηλό κόστος μισθωμάτων (21 εκατομμύρια ετησίως!!!) και υψηλό κόστος συντήρησης.
Οπότε ο δεύτερος ισχυρισμός της Ηγεσίας για την αρνητική συγκυρία, λειτουργεί ως αβαντάζ για επίσπευση, εφόσον θα φέρει τεράστια οικονομία μόνο από τον περιορισμό των ενοικιασμένων κτηρίων, πόσο μάλλον σε εξοικονόμηση αστυνομικού προσωπικού, όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή.
Ειδικότερα όλα τα παραπάνω αν συνδυαστούν με:
α) την δημιουργία πόρων υπέρ λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας
β) αξιοποίηση των κατασχεμένων οχημάτων κτλ
γ) καταβολή αποζημίωσης από παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες
Θα εξασφάλιζαν την απρόσκοπτη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας που σήμερα λόγω της οικονομικής κρίσης και της περικοπής των δαπανών, εμφανίζονται έντονα φαινόμενα δυσλειτουργίας του τεράστιου μηχανισμού της (αυ/τα, μηχανές, καύσιμα, αναλώσιμα κτλ.).
Α.Σ.Π.Α