Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

AΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Κ.Ι.Θ ΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ


AΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Κ.Ι.Θ ΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ένα χρονίζον θέμα που απασχολούσε όλους τους συναδέλφους στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, ήταν η ανάγκη αναβάθμισης του Κεντρικού Ιατρείου της ΕΛ.ΑΣ. Θεσσαλονίκης σε Διεύθυνση Υγειονομικού Βορείου Ελλάδας.
Οι επίμονες πιέσεις του Συνδικαλιστικού μας Κινήματος - και ειδικότερα των μελών της Α.Σ.Π.Α., πρίν δημιουργηθεί αυτή  - διαχρονικά προς όλες τις Πολιτικές και Φυσικές Ηγεσίες των τελευταίων ετών απέφεραν καρπούς η αναβάθμιση

σε Διεύθυνση Υγειονομικού Βόρειας Ελλάδας, με πλήρη υπαγωγή της στην Γενική Επιθεώρηση Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος είναι γεγονός!!!!!
Πρακτικά τι σημαίνει αυτό :
1.Μέχρι σήμερα το Κ.Ι.Θ. υπάγονταν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης , η οποία είναι περιφερειακή υπηρεσία επιφορτισμένη με την εν γένει κάλυψη αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης και ουδεμία σχέση έχει με υγειονομικές υπηρεσίες, παρατηρούνται προβλήματα συντονισμού και υποβάθμισης των παρεχομένων υγειονομικών υπηρεσιών προς τους αστυνομικούς. Ενώ τα κεντρικά ιατρεία Αθηνών και Πειραιά τα οποία υπάγονται στη Διεύθυνση Υγειονομικού της ΕΛ.ΑΣ, η οποία είναι η καθ΄ ύλην αρμόδια υπηρεσία για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης των αστυνομικών.
2.Η δημιουργία και λειτουργία Ανωτάτων Υγιειονομικών Επιτροπών Β.Ε., θα διευκολύνει χιλιάδες (περίπου 20.000) αστυνομικούς από την ταλαιπωρία να μεταβαίνουν στην Αθήνα για εξέταση από Ανωτάτη Υγιειονομική Επιτροπή με αποτέλεσμα να χάνονται εργατοώρες και να ζημιώνεται το Δημόσιο. 

3.Η σημερινή σύνθεση του Κ.Ι.Θ. είναι 14 Υγειονομικοί Αξιωματικοί ιατροί, η αναβάθμιση σε Διεύθυνση, θα σημαίνει και την ενίσχυσή του με ιατρικό προσωπικό και άλλων ειδικοτήτων αλλά και εξοπλισμό.


Α.Σ.Π.Α.