Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ.

Αθήνα 10 Σεπτεμβρίου 2011  
Αριθ. Πρωτ.: 201/1/26κ  

Δημοσιευμένο:poasy.gr
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
     Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
     Αισθανόμαστε τη μέγιστη υποχρέωση να εκφράσουμε για άλλη μια φορά τις θερμές μας ευχαριστίες προς τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις μας, αλλά και προσωπικά προς όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και έδωσαν το δικό τους ελπιδοφόρο παρών από κάθε γωνιά της Ελλάδας στη μεγαλειώδη ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μας στη Θεσσαλονίκη χθες 9-9-2011, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς τους κυβερνώντες.
Μη μας αγνοείτε, μη μας υποτιμάτε!
     Γνωρίζουμε ότι χιλιάδες άλλοι συνάδελφοί μας θα ήθελαν να είναι μαζί μας, αλλά υπηρεσιακοί λόγοι τους ανάγκασαν να βρίσκονται στο καθήκον. Λαμβάνουμε επίσης υπόψη μας ότι την ίδια ώρα ένα εξίσου σημαντικό τμήμα συναδέλφων μας δεν θεώρησε σκόπιμο να δώσει μαζί με εμάς τον κοπιαστικό μεν, ωραίο και ευγενικό ωστόσο συνδικαλιστικό αγώνα μας.
    Σε κάθε περίπτωση όλοι γνωρίζουμε ότι μόνο με τη δημοσιοποίηση των προβλημάτων μας,
μόνο με τη συμπαράσταση των συμπολιτών μας και μόνο με την άσκηση της μέγιστης δυνατής πίεσης προς τα αρμόδια υπουργεία, μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας.
   Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και χθες όταν λίγη ώρα πριν από την ένστολη διαμαρτυρία μας, το υπουργείο Οικονομικών έκανε στροφή 180ο, ανακοινώνοντας ότι απεσύρθη η υπουργική απόφαση για την αλλαγή του τρόπου πληρωμής των πενθημέρων και των νυχτερινών, αλλά και ότι θα εξοφληθούν οφειλές οδοιπορικών εξόδων ύψους 1.000.000 ευρώ.
   Οι Ομοσπονδίες μας, λαμβάνοντας υπόψη τους τη χθεσινή εξέλιξη, και αντλώντας δύναμη από τη δύναμη των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεών μας συνεχίζουν με μεγαλύτερη ζέση και αποφασιστικότητα τον αγώνα τους, απαιτώντας από την κυβέρνηση και προσωπικά από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να επανεξετάσουν συνολικά τις αποφάσεις και τους υπολογισμούς των συναρμόδιων υπουργών, καθιστώντας σαφές ότι πρέπει να δοθεί άμεσα προτεραιότητα στη στήριξη των ενστόλων με την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας και με ένα νέο μισθολόγιο, όσο και με την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας. Πιθανή περαιτέρω επιμονή στην περικοπή των δαπανών για τη δημόσια ασφάλεια, δεν οδηγεί απλώς το ανθρώπινο δυναμικό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, αλλά υπονομεύει αυτή καθ' αυτή τη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας, ανοίγοντας την όρεξη στα ποικιλώνυμα συμφέροντα που επιβουλεύονται τη δημόσια τάξη και ασφάλεια της χώρας, να εξαπολύσουν λυσσαλέα την επίθεσή τους, εκμεταλλευόμενα το κενό ασφαλείας που γεννά αναπόφευκτα η υποχρηματοδότηση της ασφάλειας του τόπου.
   Ο Πρωθυπουργός οφείλει σήμερα κιόλας να τοποθετηθεί δημοσίως στο μείζον αυτό ζήτημα, διαβεβαιώνοντας και τις παραγωγικές τάξεις ότι η κυβέρνησή έχει ψηλά στην ατζέντα της την εμπέδωση συνθηκών ασφαλείας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια ως αναγκαία προϋπόθεση άλλωστε για την προσέλκυση επενδύσεων και την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.
   Καλούμε τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις να δραστηριοποιηθούν στο έπακρον, ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία και όλα τους τα μέλη για το διεκδικητικό μας πλαίσιο και τις δυσοίωνες προοπτικές που μας επιφυλάσσουν οι κυβερνώντες.
   Αντιστεκόμαστε στην απαξίωση, διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον.
  Τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωσή μας για τις έκτακτες συνεδριάσεις των συνδικαλιστικών μας οργάνων με στόχο την εντατικοποίηση και την κλιμάκωση των πρωτοβουλιών μας σε όλα τα επίπεδα.