Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Ο Γιώργος Βλάχος είναι αντιπρόεδρος Διοικητικών της ΠΟΑΣΥ

Δημοσιευμένο στο: blokoteam.blogspot.com

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, για όσους δεν γνωρίζουν, συγκροτείται από 52 Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις, οι οποίες τους επόμενους μήνες θα αυξηθούν, λόγω της δημιουργίας περισσοτέρων του ενός σωματείων, σε μεγάλα γεωγραφικά διαμερίσματα, όπως είναι η Αττική, ο Έβρος και τα Δωδεκάνησα.

Η νέα οργανωτική δομή είναι απόρροια του νέου συνδικαλιστικού νόμου, ως επιστέγασμα των προσπαθειών της Ομοσπονδίας μας για αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Διότι όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι όσο πιο μεγαλύτερή δυναμική και απήχηση έχουν τα σωματεία, τόσο πιο εύκολο γίνεται το έργο της Ομοσπονδίας μας και έχουμε όλοι περισσότερες ευκαιρίες και πιθανότητες να πετύχουμε τους στόχους μας.
Οι παλαιότεροι συνδικαλιστές είχαν προβλέψει την «κόπωση» που είχε συντελεστεί ιδίως στην
Αττική και είχαν έγκαιρα θέσει το ζήτημα της προώθησης σειράς πρωτοβουλιών με στόχο την ενεργοποίηση των συναδέλφων μας και την συστράτευσή τους στον κοινό μας αγώνα. «Η δύναμη της Ομοσπονδίας είσαι Εσύ συνάδελφε», ήταν και είναι το σλόγκαν μας και αυτό δεν το λέμε για να αποσείσουμε τις δικές μας ευθύνες. Η ωριμότητα και η δυναμική μιας Ομοσπονδίας, ενός σωματείου, είναι προφανές ότι δεν εξαρτώνται μόνο από τα εκλεγμένα πρόσωπα, αλλά και από σειρά άλλων πολλών παραγόντων (κοινωνικές συνθήκες, οικονομική κατάσταση, επίπεδο διακυβέρνησης κλπ).

Σήμερα, όμως, που η Ομοσπονδία μας δίνει ένα τιτάνιο αγώνα, λαμβανομένων υπόψη όλων των περιστάσεων και των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα μας, είναι άδικο για το συνάδελφο να ακούγονται γκρίνιες και πικρόχολα σχόλια για την αγωνιστική πορεία μας. Ιδίως τις μέρες που προετοιμάζουμε τη μεγάλη κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης και που όλοι μας πρέπει να αποδείξουμε την αγωνιστικότητά μας, συζητώντας με το συνάδελφο και κερδίζοντάς τον στο μέτωπο που οικοδομούμε καθημερινά για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Γιατί μόνο ως προβοκάτορες μπορεί να χαρακτηριστούν όσοι αντί να μιλάνε για τα προβλήματά μας, ψάχνουν την ώρα της μάχης τι έκανε και τι δεν έκανε ο άλφα και ο βήτα συνδικαλιστής.

Εμείς καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, όποια ένσταση και όποια αρνητική άποψη και θέση έχουν για την Ομοσπονδία και τα σωματεία μας, τούτη την κρίσιμη ώρα της μάχης, να στηρίξουν τα σωματεία τους και να δώσουν δυναμικό παρών στη Θεσσαλονίκη.

Ο αγωνιστικός παλμός του συνδικαλιστικού μας κινήματος χτυπά στη Θεσσαλονίκη και αυτό θα το αποδείξουμε για άλλη μια φορά  μαζί με τους συναδέλφους μας από το Πυροσβεστικό και από το Λιμενικό Σώμα.  Ποιος μπορεί να μένει αδιάφορος όταν σε ενάμισι χρόνο έχουμε χάσει το 40% των αποδοχών μας, τον επόμενο μήνα συνάδελφοι θα βρεθούν με μηδενικά σημειώματα αποδοχών, οι μισθολογικές μας ωριμάνσεις και τα χρονοεπιδόματα έχουν «παγώσει» επ' αόριστον, τα επικουρικά ταμεία καταρρέουν και ελλοχεύει ο κίνδυνος μη καταβολής μερισμάτων, το εφάπαξ –οι δικές μας εισφορές δηλαδή - ψαλιδίζεται, η νυχτερινή αποζημίωση ήδη είναι στον αέρα, ενώ απεργάζονται την περικοπή των 5νθημέρων, οι λειτουργικές δαπάνες έπεσαν στα κατώτατα επίπεδα, επαναφέροντας τους εράνους και τις χορηγίες (!), υπηρεσίες θα βάλλουν λουκέτο και όλα αυτά με έναν κοινό παρανομαστή: Την ανασφάλεια τόσο των ενστόλων όσο και των συμπολιτών μας, που αφήνει πίσω της νεκρούς και τραυματίες...

Η κρισιμότητα των στιγμών, λοιπόν, επιβάλλει σε όλους υπεύθυνη στάση. Ειδικά αυτή τη φορά δεν πρέπει και δεν μπορεί να μείνουμε με την αγανάκτηση στα χείλη μας. Να δώσουμε δυναμικό παρών στο κάλεσμα των Ομοσπονδιών γιατί μόνο έτσι δεν θα χάσουμε την ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο.

Ο Γιώργος Βλάχος είναι αντιπρόεδρος Διοικητικών της ΠΟΑΣΥ