Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Σ.Π.Α

Υπόμνημα διαμαρτυρίας απέστειλε η Α.Σ.Π.Α στον Β' Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ Υπουργό Οικονομικών Κο ΒΕΝΙΖΕΛΟ, στον Υπουργό Εσωτερικών Κο ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ, στον Υφ/γο Μεταφορών και Υποδομών Κο ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ, καθώς επίσης και σε όλους τους Βουλευτές Α'  κ Β' Θεσσαλονίκης όλων των Κομμάτων για τον σχεδόν ανύπαρκτο αριθμό ενίσχυσης της Γ.Α.Δ.Θεσσαλονίκης με Νεοεξερχόμενους αστυφύλακες..........


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  
    ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ(Α.Σ.Π.Α) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
                                                   
                                                             
                                                          
                                             Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α


Κύριοι Υπουργοί , Κύριοι/ες Βουλευτές

Με το υπόμνημα μας αυτό θέλουμε να εκφράσουμε την διαμαρτυρία μας για την άδικη μεταχείριση - απαξίωση της συμπρωτεύουσας της Χώρας , της Πόλης μας ,της Θεσσαλονίκης, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης .
Η Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τεράστιες ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό – περίπου χίλιες (1.000)!!! κενές οργανικές θέσεις σε σύνολο έξι χιλιάδων (6.000)!!!! προβλεπόμενων οργανικών θέσεων, ενώ η παρούσα αστυνομική δύναμη είναι τέσσερις χιλιάδες εννιακόσιοι πενήντα (4.950) αστυνομικοί!!!!!!
Δηλαδή τα κενά αγγίζουν το 20% περίπου της δύναμης. 

Με τις τακτικές μεταθέσεις του καλοκαιριού δυστυχώς η Ηγεσία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας «άνοιξε» ΜΟΝΟ εικοσιπέντε (25) θέσεις και έτσι εξανεμίστηκε η όποια ελπίδα
είχαμε εναποθέσει για την κάλυψη κάπως των τεράστιων ελλείψεων, έτσι εναποθέσαμε τις ελπίδες μας για μια στοιχειώδη ενίσχυση με τις τοποθετήσεις των δύο χιλιάδων εκατό (2.100) νεοεξερχομένων αστυφυλάκων του Οκτωβρίου 2011.   


Δυστυχώς όμως και πάλι η πρακτική του Α.Ε.Α μας απογοήτευσε αφού η ανακοίνωση της κατανομής των θέσεων τοποθέτησης  των νεοεξερχόμενων Αστυφυλάκων  προβλέπει να τοποθετηθούν στην Θεσσαλονίκη μόνο δώδεκα (12)!!!  νέοι αστυφύλακες σε σύνολο δύο χιλιάδων εκατό (2.100) εκ των οποίων για μια ακόμη χρονιά η "αδηφάγη" Αττική - Γ.Α.Δ.Α "κατάπιε" τους δύο χιλιάδες τριαντα εννέα (2.039) !!!!!! νεοεξερχόμενους Αστυφύλακες - όπως κάθε χρόνο άλλωστε - οι δε υπόλοιποι 60 !!!!!! κατανέμονται ανά ένας(1) σε μερικές Α/Δ της Χώρας , εικοσι πέντε (25) στην νεοϊδρυθείσα Α/Δ Β' Δωδεκανήσου .


Η συμπεριφορά αυτή έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των συναδέλφων μας, η δε Φυσική Ηγεσία της Γ.Α.Δ.Θ κρατά αμήχανη στάση  για το πως θα αντιμετωπίσει τις ελλείψεις σε προσωπικό των υπηρεσιών της, ώστε στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στις "εύρυθμη" λειτουργία αυτών, από την άλλη όμως δεν φαίνεται  διατιθεμένη να διαμαρτυρηθεί ιεραρχικά και να "κοντράρει" το "σύστημα" ...!!!!!!!


Οι Δόκιμοι σπουδαστές απογοητευμένοι - σύμφωνα με πληροφορίες - βλέποντας τους κόπους και τις προσπάθειες τους για μια καλή σειρά εξόδου, προκειμένου να τοποθετηθούν στον τόπο συμφερόντων τους να εξανεμίζονται, εγκαταλείπουν την προσπάθεια δύο- μίση ετών και προσανατολίζονται να παραδίδουν λευκές κόλλες στα υπόλοιπα μαθήματα των εξετάσεων.


Έτσι ο κλήρος πέφτει στους  συνδικαλιστές, ως οφείλουμε να διαμαρτυρηθούμε και  να σας ενημερώσουμε  και να σας καταγγείλουμε την καθ' έτος πρακτική  αυτή αντιμετώπιση της Θεσσαλονίκης  με τις τοποθετήσεις των νεοεξερχομένων αστυφυλάκων, τις ετήσιες τακτικές μεταθέσεις, αλλά και το νέο "φασούλι" που κυκλοφορεί  για την μη διενέργεια των έκτακτων μεταθέσεων του Οκτωβρίου, που είναι "δυνητικές και όχι υποχρεωτικές" σύμφωνα με την τοποθέτηση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.ΑΣ.Υ.


Και σας ζητούμε να παρέμβετε ώστε τουλάχιστον να υπάρξει αναθεώρηση της απόφασης του Αρχηγού, η τουλάχιστον  οι "δυνητικές " έκτακτες μεταθέσεις να γίνουν "υποχρεωτικές" και να υπάρξει σημαντική ενίσχυση της Γ.Α.Δ.Θ.


Οφείλουμε όλοι μας να κινητοποιηθούμε ώστε να ενισχυθεί η Γ.Α.Δ.Θ. άμεσα, διότι σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε την άνιση αυτή μεταχείριση, στο κάτω - κάτω τα περισσότερα Α.Τ. και Τ.Α. της πόλης μας, έχουν πραγματική δύναμη τους είκοσι (20) και είκοσι πέντε (25) αστυνομικούς ενώ τα αντίστοιχα της Αττικής, από εκατό (100) έως εκατόν πενήντα (150)!!!!!!!


Έχουν και οι Θεσσαλονικείς - όπως και όλοι οι κάτοικοι των άλλων πόλεων της χώρας μας που μαστίζεται από την εγκληματικότητα - δικαίωμα στην άμεση και ποιοτική ασφάλεια της πόλης τους και των περιουσιών τους,  με ένα πλήρης επιχειρησιακό σχέδιο που δεν θα "μπάζει" λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό ή δεν θα ανατρέπει το ωράριο απασχόλησης των αστυνομικών με υπερεργασία ώστε να καλυφτεί το επιχειρησιακό σχέδιο ασφάλειας της Πόλης μας.


 Α.Σ.Π.Α