Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

"ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ"

Συνάδελφοι

Η πολυετής λιτότητα και οι περικοπές την μια φορά για να πιάσουμε τους στόχους της Ε.Ε προκειμένου να ενταχθούμε στον "σκληρό πυρήνα" της και στο Ευρώ, την άλλη για το Μνημόνιο και να μην χρεωκοπησουμε και φέτος για το Μεσοπρόθεσμο και να μην ξαναχρεωκοπήσουμε και ποιός ξέρει αύριο τι;δυστυχώς μας οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια "είμαστε μόνοι μας",μας εγκατέλειψε η Πολιτεία , μας εγκατέλειψε η Φυσική μας Ηγεσία ,μας εγκατέλειψε η κοινωνία .
Πρώτον
. -Η άλλοτε απαξιωτική αντιμετώπιση , η άλλοτε περιπαικτική συμπεριφορά και η άλλοτε αδιαφορία της Πολιτείας απέναντι στα θεσμικά και οικονομικά προβλήματα των αστυνομικών αλλά και του οργανισμού της Αστυνομίας - παρά την αγωνιώδη επίμονη προσπάθεια με επιχειρήματα ,επιστημονικές μελέτες και εργασίες , προτάσεις των Συνδικαλιστών - είναι
δεδομένη και παγιωμένη ,ακόμη και σήμερα που κυριολεκτικά η ύπαρξη τους εξαρτάται από την σκοπούμενη χρήση της Αστυνομίας και των ανδρών της.
Δεύτερον
. -Καθηνερινά λαμβάνουμε επιβεβαίωση πως η δημιουργία του "ανεξάρτητου" Αρχηγείου Ελληνκής Αστυνομίας που με τόση θέρμη υποστηρίζαμε , κάθε άλλο παρά ανεξάρτητο είναι.Η Φυσική και Πολιτική Ηγεσία διαχρονικά "παίζουν παιχνίδια " στην πλάτη των Αστυνομικών, ποτέ δεν έχουν καμία ευθύνη και την μεταβιβάζουν πάντα παρά κάτω και ποτε μα ποτέ δεν ταυτίστηκε με τις θέσεις και τις απόψεις των Ομοσπονδιών μας, πάντα απο τον "Άνα στον Καιάφα " και αντιστρόφως,πότε δεν ενδειφέρθηκαν για μια σειρά προβλημάτων που ειδικά σήμερα λόγω επικαιροποίησης θα αναφέρω (αναβάθμιση σχολών, αναβάθμιση εκπαίδευσης, ουσιαστική λύση στα νυχτερινά, απλήρωτα ε.ε,αναγνώριση επικινδυνότητας, Μ.Τ.Σ κτλ), στο μόνο πράγμα που έχουν επιδείξει ουσιαστική συνέπεια είναι η κατ'ετος ανακίνηση του θέματος του Κώδικα Μεταθέσεων.
Το μόνο που ξέρουν και οι πρώτοι και οι δέυτεροι είναι σε κρίσιμες περιόδους που κινδυνεύει το "σύστημα" να απαιτούν από εμάς" να επιδείξουμε επαγγελματισμό, να έχουμε συνείδηση της κρισιμότητας των καταστάσεων και να επιδείξουμε υπευθυνότητα" , και όταν καταλαγιάσει "η σκόνη" ξανά στην μοναξιά και την εγκατάλειψη.
Τρίτον
.-Το συνδικαλιστικό μας κίνημα μία από τις σημαντικές δράσεις που είχε αναλάβει τα τελευταία χρόνια ήταν και προσπάθεια επαναπροσέγγισης της κοινωνίας και των ομάδων της προκειμένου να αποτινάξουμε από επάνω μας ανομήματα και "ρετσινιές" του παρελθόντος και να πείσουμε την Κοινωνία ότι και εμείς είμαστε ένα αναπόσπαστο κομμάτι της , η αλήθεια είναι πως είχαμε κάνει σημαντικά βήματα και πως δεν θα εγκαταλέιψουμε την προσπάθεια αυτή σε πείσμα εκείνων που θέλουν τον αστυνομικό κοινωνικά απομονωμένο.
Οπως και αλήθεια είναι ότι όλες σχεδόν οι κοινωνικές ομάδες με τις οποίες είχε αναπτυχθεί μια σχέση επικοινωνίας και εμπιστοσύνης από την μια λόγω ελαχίστων άστοχων ενεργειών μας εξαιτίας της φύσης και του ρόλου της εργασίας μας, από την άλλη η ανάγκη αντιμετώπισης ίδιων και σοβαρότερων προβλημάτων που στην αρχή αναφέρονται τους αναγκάζει το αίσθημα της αυτοσυντήρησης να ασχολούνται με τα του "οίκου τους".


Συμπέρασμα.
Είμαστε μόνοι μας, όμως αν καταφέρουμε να αναπτύξουμε μεταξύ μας περισσότερη συναδελφική αλληλεγγύη , περισσότερη συντροφικότητα και ενισχύσουμε τους δεσμούς μας με τις συνδικαλιστικές μας οργανώσεις τότε ένα είναι σίγουρο συνάδελφοι δεν θα έχουμε ανάγκη απο αυτόκλητους προστάτες και θα αναπτύξουμε τέτοια δυναμική που σίγουρα θα χαράξουμε και θα ανοιξουμε νέους δρόμους που θα μας οδηγήσουν σε σημαντικά θετικά αποτελέσματα τόσο για την προσωπική και οικογενειακή μας ευημερεία όσο και για το μέλλον του οργανισμού της Αστυνομίας.
Η αρχή ας γίνει από την Θεσσαλονίκη , όλοι μας μαζικά συμμετέχουμε στην Πανελλήνια ένστολη διαμαρτυρία της Παρασκευής 9-9-2011 και ώρα 18.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Γιώργος ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ
Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Π.ΟΑΣ.Υ
Μέλος επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας EUROCOP
Μέλος Α.Σ.Π.Α