Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Α.Τ. ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ........

Μετά από παράπονα συναδέλφων που υπηρετούν στο Α.Τ. Ανάληψης Θεσσαλονίκης, η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Αστυνομικών Θεσσαλονίκης (Α.Σ.Π.Α.) έκανε επίσκεψη εργασίας στο ανωτέρω Αστυνομικό Τμήμα.
 Ως γνωστόν με την δικαιολογία της διοίκησης, ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού και ότι υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες που έχει αναλάβει το τμήμα, σε συνδυασμό με την αφαίμαξη του προσωπικού λόγω της δημιουργίας της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι συνάδελφοι κατά προσέγγιση έχουν να λαμβάνουν κατά μέσο όρο δέκα (10) ημερήσιες αναπαύσεις  και οι συνθήκες εργασίας, δεν είναι αυτές που πρέπει για να εργάζονται οι συνάδελφοι. Εμείς λέμε ότι δεν δεχόμαστε καμία αιτιολογία  που να έχει ως αποτέλεσμα  να οφείλονται  τόσες ημερήσιες αναπαύσεις στους συναδέλφους, θέμα πάνω στο οποίο πρέπει να βρει λύσεις η διοίκηση του τμήματος, αλλά και οι προϊστάμενες υπηρεσίες εφόσον η διοίκηση δεν δύναται, οι οποίες πρέπει να σκύψουν στο
πρόβλημα και να συνδράμουν τη διοίκηση προς επίλυση του .
Τα ανωτέρω μεταφέρθηκαν άμεσα στη φυσική ηγεσία, η οποία έδειξε τη διάθεση να συμβάλει στο δρόμο της επίλυσης των προβλημάτων και εμείς θα αναμένουμε σύντομα (λαμβάνοντας υπόψη τη περίοδο της έκθεσης), τα λόγια να μετουσιωθούν σε πράξεις προς όφελος των συναδέλφων, που καθημερινά δίνουν τη μάχη στο πεζοδρόμιο. Ως Α.Σ.Π.Α. επιφυλασσόμαστε να προασπίσουμε   κάθε νόμιμο δικαίωμα  των  συναδέλφων, με προσφυγή στα θεσμικά όργανα του συνδικαλιστικού  φορέα Θεσσαλονίκης, ώστε να υπάρξει και καταγγελία στις Εισαγγελικές αρχές για παραβίαση των εργατικών δικαιωμάτων των Συναδέλφων. Η καθημερινότητα των συναδέλφων συνεχώς δυσκολεύει και υπηρεσιακά και κοινωνικά, όπως και για όλο τον ελληνικό λαό.. Ως εδώ, δεν πάει άλλο.. Υπάρχουν περικοπές χρημάτων, υπάρχουν χίλια άλλα προβλήματα.. δεν πρέπει οι συνάδελφοι να βιώνουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα….

Τέλος θα θέλαμε να συγχαρούμε τους συναδέλφους του Α.Τ. Αναλήψεως, για την αγωνιστικότητα τους, το πολύ καλό κλίμα μεταξύ τους το οποίο είναι υποδειγματικό, καθώς και για τη παρουσία τους στη συγκέντρωση που κάναμε.

Α.Σ.Π.Α.