Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΤΕΚΝΩΝ

Συνάδελφοι,
Με το Π.Δ 70/4-82011 θεσμοετήθηκε το διακίωμα της άδειας ανατροφής τέκνων και στους αστυνομικούς.
Συμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΣ.Υ και με τις εγκυκλίους ΑΠ ΔΙΔΑΔ/Φ.51/538/12254/14-5-2007 ΥΠΕΣ και ΑΠ ΔΙΔΑΔ/Φ51/590/14346/29-5-2008 ΥΠΕΣ του Υπουργείου Εσωτερικών, σας γνωρίζουμε ότι ως εργασία στον ιδιωτικό τομέα νοείται η εξαρτημένη μισθωτική εργασία, η άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος, συμπεριλαμβανομένου και του αγροτικού επαγγέλματος, καθώς και η άσκηση ατομικής επιχειρηματικής δραστηριότητας (ατομική επιχείρηση)....
Οι συνάδελφοι κατά την υποβολή στην Υπηρεσία του αιτήματός τους περί έγκρισης χορήγησης της εν λόγω αδείας, οφείλουν να προσκομίσουν βεβαίωση του εργοδότη ή του ασφαλιστικού φορέα που να αναγράφει και να καθορίζει τη σχέση εργασίας του ή της συζύγου στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τα προαναφερόμενα.
Σημειωτέον ότι το δικαίωμα άδειας ανατροφής τέκνου για τους αστυνομικούς  δεν υπόκειται στη διακριτική ευχέρεια της διοίκησης. Προς τούτο η Ηγεσία οφείλει να εκδόσει άμεσα σχετική εγκύκλιο όπως έχει συμβεί με το Στρατό και τα άλλα Σώματα Ασφαλείας. Τυχόν μη έκδοση ή βραδύτητα έκδοσης σχετικής εγκυκλίου δεν αποτελεί άλλοθι και δικαιολογία της υπηρεσίας για την μη ικανοποίηση του αναφαίρετου αυτού δικαιώματος.

Α.Σ.Π.Α